Yazın bebekler nasıl giydirilmeli? Bebekler ne zaman yazlık giyer?

Anne babalar yeni doğan bebeklerinin hasta olmaması için ellerinden geleni yapmaktadır. Fakat yaz aylarından nasıl giymesi gerektiği kafa karıştırıcı olarak algılansa da, aile büyükleri ya da çevre bebeğin giyimi için fikirler vermektedir. Bebeklerin ciltleri ve bünyeleri biz yetişkinlerden çok daha hassastır. Yazın bebekler nasıl giydirilmeli? Bebekler ne zaman yazlık giyer?

Anne ve babaların en endişe ettiği konulardan biri de çocuğunun başına bir şey gelmesi, hastalanmasıdır. Bu durumun önüne geçmek için kışın kat kat giydirilen bebekler bir anda yaza girerken kafalarda soru işaretleri belirir. Sıcak yaz günlerinde bebeklerin nasıl giyinmesi gerektiğine ilişkin cevabı yine kendi bebeğinizde bulacaksınız. Bebeğin yeni doğumu gerçekleşmişse ilk bir ay dünyaya adaptasyon sürecinde olduğu için vücut ısısı yüksek olmalıdır. Sonrasında ortam ısısına göre değişen bebeğin yazın giyeceği kıyafette duruma göre değişim göstermektedir. 

yazın bebek

yazın bebek

YAZIN BEBEKLER NASIL GİYDİRİLMELİDİR?

Bebekler dünyaya geldikleri anlardan itibaren anne karnındaki ısıyla dış dünya ısısını dengelemeye çalışmaktadır. Isıya duyarlı yapısı gereği, ilk birinci ayındaki bebeklerin özellikle kafaları çok üşür. Şapka takması yaz kış onun iyiliği için iyi olacaktır. Bununla birlikte bebekler kendilerini belli ederler, bir bebeğin üşümesini anlarsanız ona göre giydirmeniz mümkün olur. Bunun için elleri ve burnunun ısısını ölçmek yeterli olacaktır. Daha sıcakken giydirmek ise hassas tenine isilik denilen cilt rahatsızlığını oluşturabilmektedir. Pamuklu ve hava alan kıyafetler tercih etmeniz ve baskısız olması sağlık açısından da uzmanların önerdiği faktörlerdendir. 24 derecenin üzerindeki sıcaklıkta yeni doğan bebekler tek kat giydirilebilir. Pamuklu bir çıtçıtlı badi ve ince bol bir pijama bunun için yeterli olur. 

yazın bebek

yazın bebek

BEBEKLER NE ZAMAN YAZLIK GİYER?

  • Hava sıcaklığına bağlı olarak 24 derecenin üstündeki sıcaklıklarda yeni doğan bebekler için, kolları ve bacakları uzun ince pamuklu tulumlar tercih edilmelidir. 
     
  • 3 aylık ve üzeri bebeklerde bebeğin sıcağa tepkisi gözlemlenerek kısa kollu zıbınlar ve uzun paçalı alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
     
  • 1 yaşını geçmiş bebeklerde ise kıyafetler aynı yetişkinlerin giyiminde olduğu gibi seçilebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyiminde ideal olacaktır.

yazın bebek

yazın bebek

YAZ AYLARINDA BEBEK GİYİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Zıbın üzerine kat kat giydirmekten kaçının, bebeğin rahat hareket edebilmesi için bol ve cildinin hava alması önemlidir. Bebek ve çocuk kıyafetlerinde sentetik ürünlerden kaçınmayı öneren uzmanlar, olabildiğince pamuklu ve hava alan yapılı kıyafet tercihi edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Giyim ürünlerinde ip, boncuk, kurdele, fermuar, düğme gibi bebeğin koparıp yutma riski taşıdığı aksesuarlar bulunmaması gerektiği belirtilirken, 6 aydan minik bebeklerin cildine güneşin doğrudan gelmesi, güneş yanıklarının önüne geçilmesi açısından engellenmesi gerektiği açıklandı.

yazın bebek

yazın bebek

Güneşli havalarda mutlaka bebeğin başını, yüzünü ve ensesini koruyacak bebek şapkaları kullanılmalıdır. Bebek kıyafetlerini yıkarken kullanılan çamaşır deterjanı özenle seçilmeli, bebek kıyafetleri için uygun olan bir ürün kullanılmalıdır. Bebek deterjanının kullanılmaması durumunda çamaşırlarda kalan deterjan kalıntıları alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilmektedir.

Bebeklerde isilik neden olur? Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir? 2022 en iyi isilik kremleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde isilik neden olur? Bebeklerde isiliğe ne iyi gelir? 2022 en iyi isilik kremleri
Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi? Necmettin Nursaçan'ın yanıtıyla...

İLİŞKİLİ HABER

Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi? Necmettin Nursaçan'ın yanıtıyla...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0