Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi? Necmettin Nursaçan'ın yanıtıyla...

İslam'da farz olan ibadetlerin gerekli şartların taşınmasıyla kadın erkek herkesin yerine getirmesi gerektiği bireysel ibadetleri vardır. Peki kadınların önemli bir yere sahip olduğu İslam'a göre, "Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi?" eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yanıtladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Son zamanlarda "Kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi?" sorusu sıkça karşımıza çıkarken Hanefi mezhebi; kadına haccın farz olması için gidip gelinceye kadar yeterli maddi imkânlara sahip olması gerektiği gibi, kendisine eşlik edecek bir mahreminin bulunması da gerektiğini söylerken Şafi mezhebinde konu hakkında, üç veya daha fazla güvenilir kadın, yanlarında eş veya mahremleri olmasa da hacca gidebilir ifadeleri yer alıyor.

hacc ve umre

hacc ve umre

Peygamber Efendimizin (SAV), "Bir kadının, yanında mahremi olmadan üç günlük bir mesafeye yolculuk yapması helâl olmaz" şeklindeki hadisiyle, kadınların günümüz şartlarında umre ve hacca tek başını gitmeleri konusu akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Kanal 7 ekranlarında her Cuma yayınlanan Cuma Sohbetleri'nde izleyicilerin sorularını yanıtlayan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, bu konuyu günümüze uyarlayarak açıklığa kavuşturdu.

kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi?

kadınlar tek başına umre ve hacca gidebilir mi?

Kabe-i MuazzamaİLİŞKİLİ HABERKabe-i Muazzama'nın örtüsünün özellikleri neler? İlk defa kim tarafından örtüldü?

KADINLAR TEK BAŞINA UMRE VE HACCA GİDEBİLİR Mİ?

Konu hakkında Kanal 7 ekranlarında her Cuma Muhsin Bay'ın sunumuyla izleyici karşısına çıkan Cuma Sohbetleri programında eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan,"Hanefi mezhebi diyor ki, bir hanım yanında mahremi olmadan 90 km öteye gidemez. Ama şafi mezhebi bir kadının tek başına hacca ve umreye gitmesine izin veriyor. Çünkü giderken yalnız değil. Uçakla yolculuk yapılıyor, bir hanım grubu da oluyor. İmam şafi de öyle diyor; yolda güvenlik varsa hanımlarla bir aradaysa... Hanımefendi yapayalnız bırakılmıyor. Yani şafi mezhebini takliden... Hanefi mezhebi de yeri geldiğinde şafi mezhebini taklit eder" ifadeleriyle açıklama yaptı.

Gençler için hafta sonu kombin önerileri!

İLİŞKİLİ HABER

Gençler için hafta sonu kombin önerileri!
Yazın bebekler nasıl giydirilmeli? Bebekler ne zaman yazlık giyer?

İLİŞKİLİ HABER

Yazın bebekler nasıl giydirilmeli? Bebekler ne zaman yazlık giyer?

BİR YORUM YAPIN 0