Ateş düşürücü ilaçları sürekli kullanmak doğru mu? Üç ebeveynden biri bu hatayı yapıyor!

Uzmanlarda ateş düşürücü kullanımı hakkında kritik açıklama geldi. Konu üzerine yapılan araştırmalar, her üç ebeveynden birinin çocuğuna gereksiz yere ateş düşürücü verdiğini belirledi. Peki Ateş düşürücü ilacı sürekli kullanmak doğru mu? İşte uzman açıklamaları...

Birçok çocuk mevsimsel olarak okulda, kreşte ya da parklarda dolaşan virüslere maruz kalabilir. Uzmanlar, genellikle boğaz-baş ağrısı, ateş yapan enfeksiyonlar sebebiyle ebeveynler ilk olarak başvurduğu yöntem ateş düşürücü vermek olduğuna dikkat çekti. Yeni bir ulusal anket, bazı ebeveynlerin çocuklarında yüksek sıcaklıkları doğru bir şekilde ölçmediğini veya bunlara yanıt vermediğini gösteriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda; çoğu anne-baba, düşük dereceli ateşin çocuğun vücudunun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olduğunu kabul etse de, CS Mott Çocuk Hastanesi Ulusal Çocuk Hastanesi Anketine göre, normal sıcaklık sınırı içindeki çocuklara ateş düşürücü veren ebeveyn sayısı bir hayli fazla olduğu gözlendi.

ateş düşürücü

ateş düşürücü

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ İLAÇLARI SÜREKLİ KULLANMAK DOĞRU MU?

Her üç ebeveynden birinin bu hataya düştüğünü belirten araştırma ekip lideri, "Ebeveynler genellikle çocuklarının ateşi olduğundan endişelenirler ve ateşlerini düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yapmak isterler. Ancak, ateşi tedavi etmenin temel nedeninin genellikle çocuklarının rahatını sağlamak olduğunun farkında olmayabilirler" dedi.

Ateş düşürücü ilaçları sürekli kullanmak doğru mu

Ateş düşürücü ilaçları sürekli kullanmak doğru mu

"ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ KULLANAN EBEVEYNLER YAKLAŞIK YARISI NORMAL ARALIKLARI BİLİYOR"

Bazı ebeveynlerin ateşlenen çocuklarına hemen ilaç vermek istediklerini belirten uzmanlar, genellikle ateşin normal seyrinde ilerlemesine izin verilmesini savundu. Öte yandan "Bir çocuğun ateşini düşürmek, genellikle hastalıklarını daha hızlı iyileştirmeye yardımcı olmaz. Aslında, düşük dereceli bir ateş, hastalığı yenmeye yardımcı olur. Ayrıca gerekmediğinde çok fazla ilaç verme riski de vardır ki bu da yan etkilere neden olabilir." ifadelerine yer verildi.

Çocukların ateşi düşürülürken yapılan hatalar! Çocuklar için evde ateş düşürme yöntemleriİLİŞKİLİ HABERÇocukların ateşi düşürülürken yapılan hatalar! Çocuklar için evde ateş düşürme yöntemleri

Uzmanlardan ateş düşürücü ilaçlar hakkında kritik uyarı

Uzmanlardan ateş düşürücü ilaçlar hakkında kritik uyarı

Ayrıca araştırma sonuçlarına ilişkin, bir çocuğun ateşini ölçmek için kullanılan yöntemin önemli olduğunu ve ölçümün doğruluğunu etkileyebileceğini belirtildi. Ankete katılan ebeveynler, çocuklarının ateşini en yaygın olarak alın ya da ağız yoluyla ölçerken, altıda birinden daha azı kulak, koltuk altı veya rektal yöntemler kullanıyor.

NOT!

Her ölçüm noktasında da normal sıcaklık değerlerinin ve hassasiyetlerinin farklı olacağı bilinmeli.

BİR YORUM YAPIN 0