Çocuklarda A vitamini eksikliği hangi rahatsızlıklara sebep olur, nasıl anlaşılır?

Yetişkinlerin ihtiyaç duyduğu ve alması gereken vitaminleri çocukların da farklı ünitelerde edinmesi gerekir. Bazı vitaminler vücudun kendi üretimindeyken bazıları ise dışarıdan yapılan destekle elde edilir. Uzmanlar özellikle alınması gereken vitaminlerden A vitamini eksikliğinin çocuklarda hangi rahatsızlıklara sebep olduğu üzerinde durdu. Peki çocuklarda A vitamini eksikliği hangi rahatsızlıklara sebep olur?

Anne karnından bebekliğe, bebeklikten çocukluğa ve yetişkinliğe kadar her bir bireyin vücudunda olması gereken vitaminlerin kendine özgü görevleri vardır. Bunlardan birinin eksikliği, farklı reaksiyonları ortaya çıkararak kişinin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla bir insanda olması gereken bazı vitaminler vücudun kendi üretimi sayesinde sağlanırken bazıları ise kişinin yedikleri ve içtikleriyle bağlantılıdır. Çocuk yaşlardan itibaren vitamin takviyelerinin düzene sokulmasıyla hem bağışıklık sisteminin güçlü olmasını hem de yetişkinlik döneminin oldukça rahat ve verimli geçmesini sağlayacaktır. Uzmanlar özellikle çocukların mutlaka alması gereken vitaminlerde A vitamini üzerinde durdu. Bu haberimizde A vitamini eksikliğinin çocuklarda hangi rahatsızlıklara sebep olduğunu yazdık. İşte A vitamini eksikliğinin çocuklarda sebep olduğu rahatsızlıklar:

a vitamini eksikliği çocuklarda görme kaybına sebep olabiliyor

a vitamini eksikliği çocuklarda görme kaybına sebep olabiliyor

Bebeklerde göz kayması neden olur, nasıl geçer?Bebeklerdeki göz kayması kendi kendine geçer mi?İLİŞKİLİ HABERBebeklerde göz kayması neden olur, nasıl geçer?Bebeklerdeki göz kayması kendi kendine geçer mi?

ÇOCUKLAR A VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ HANGİ RAHATSIZLIKLARA SEBEP OLUR?

Uzmanlar, sağlıklı ve düzenli beslenmeyle beslenmeye bağlı olarak güçlenen bağışıklık sistemiyle grip ve diğer enfeksiyonel hastalıklara yakalanma olasılığının düştüğünü belirtti. Bu noktada göz sağlığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle çocuklar için A vitamini tüketiminin hayati bir önem taşıdığının altını çizdi. Yapılan araştırmaların sonuçlarını değerlendiren ve bu doğrultuda da kamuoyunu bilgilendiren uzmanlar, A vitamini eksikliğinden ötürü her sene 250 ila 500 bin arasında çocuğun kör olduğunu ve görme yetisini kaybeden çocukların bir yıl içerisinde vefat ettiklerini açıkladı.

a vitamini eksikliğinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri

a vitamini eksikliğinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri

Uzmanlar, A vitamininin vücutta yeterli düzeyde bulunmaması durumunda ortaya çıkan bazı hastalıkları ve diğer olumsuz durumları şu şekilde sıraladı:

  • Görme bozuklukları, saç ve tırnaklarda güçsüzlük, ciltte kuruluk, bağışıklığın düşmesine bağlı olarak halsizlik, dudaklarda yara, dilde kızarıklık, kan miktarında düşüş, enfeksiyon, göz yaşı üretiminin azalmasına bağlı olarak göz kuruluğu.

a vitamini yönünden zengin olan besinler nelerdir

a vitamini yönünden zengin olan besinler nelerdir

A VİTAMİNİ YÖNÜNDEN ZENGİN OLAN BESİNLER

A vitamini ihtiyacının meyve ve sebzelerden karşılanabileceğini belirten uzmanlar, ilgili vitamin bakımından zengin olan besinleri şu şekilde sıraladı:

  • Yoğurt, balık yağı, süt, peynir, maydanoz, ıspanak, mercimek, pırasa, yumurta, biber, karpuz, kavun, kabak, pazı, havuç, bezelye, patates, brokoli.
Bubble Tea nedir ve Bubble Tea nasıl yapılır? Baloncuklu çay malzemeleri

İLİŞKİLİ HABER

Bubble Tea nedir ve Bubble Tea nasıl yapılır? Baloncuklu çay malzemeleri

BİR YORUM YAPIN 0