Çocuklarda diş muayenesi ne sıklıkla olmalı? Çocuklarda düzenli diş muayenelerinin önemi!

Çocuklarda sık rastlanan diş doktoru korkusu, onlarda diş muayenelerinde aksamalar meydana getirebilir. Diş Hekimi Şeyma Yılmaz, ebeveynlerin çocuklarına küçük yaşlarda diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerektiğine vurgu yapıyor. Peki çocuklarda diş muayenesi ne sıklıkla olmalı? İşte çocuklarda düzenli diş muayenelerinin önemi!

Düzenli diş fırçalama, ağız sağlığı bakımı gibi olması gereken rutin eylemler pek çok kişide istikrar kazandırmayabilir. Ancak yemek artıklarının biriktiği dişlerin düzenli bakımı yapılmazsa bu durum zamanla vücutta farklı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Dolayısıyla genel ağız sağlığı için küçük yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalı ve bunun yanında düzenli diş muayeneleri yapılmalıdır. Her ebeveynin isteyebileceği gibi çocuklarınızın ağız ve dişlerinin sağlıklı olması için bu adımı ilk önce sizin atmanızda fayda var. Çünkü çocuklar, yaşam standartlarını belirleme konusunda öncelikle anne ve babalarını örnek alırlar. Diş Hekimi Şeyma Yılmaz, çocukluk döneminden itibaren düzenli diş tedavilerinin yapılması, gelecek nesillerin sağlıklı bir ağıza ve sağlıklı gülüşe sahip olacağını kaydederek çocuklar için düzenli diş muayenesinin önemine değindi.

Çocuklarda vitamin eksikliği nasıl anlaşılır? Çocuklarda vitamin eksikliği nelere sebep olur?İLİŞKİLİ HABERÇocuklarda vitamin eksikliği nasıl anlaşılır? Çocuklarda vitamin eksikliği nelere sebep olur?

ÇOCUKLAR DÜZENLİ DİŞ MUAYENELERİNİN ÖNEMİ!

Tedavi için gelen çocuklara ve ailelerine ağız hijyeni eğitimi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, yapılan yaygın hatalar ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirmeler de yapıldığını söyleyen Diş Hekimi Şeyma Yılmaz, "Çocukluk döneminden itibaren düzenli diş tedavilerinin yapılması, gelecek nesillerin sağlıklı bir ağıza ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmalarını sağlayacaktır. Diş hekimi fobisi, özellikle küçük yaşlarda başlayarak yıllar boyunca çocukların korkulu rüyası oluyor. Öyle ki; diş hekimine gitme korkusu, araştırmalara bile konu olmuş durumda. Yapılan araştırmalar, farklı yaş gruplarından çocukların yaklaşık yüzde 80-90'ının diş hekiminden ya da dişçiye gitmekten korktuğunu ortaya koyuyor" dedi.

ÇOCUKLAR DİŞ MUAYENESİ NE SIKLIKLA OLMALI?

Çocukların düzenli aralıklarla 1 yaşından itibaren diş muayenesine götürülmesi gerektiğini belirten Diş Hekimi Şeyma Yılmaz, "Küçük yaşta başlayan bu alışkanlık, çocuğun diş muayenesi hakkında olumlu algı geliştirmesini sağlıyor. Süt azılar uzun bir süre ağızda kalmak zorunda. 11-12 yaşına kadar bu dişler ağızda kalmak zorunda eğer çekilirse süt azıların altından gelecek olan daimi dişlerin çıkması engellenir. Arkadaki dişler öne doğru kayarak dişlerin çıkmasını engeller. Bu gibi durumlarda da ilerleyen zamanlarda ortodonti tedavilere başvurmamız gerekir. Kanal tedaviler, ampütasyonlar, dolgular yapılır. Bunlar koruyucu tedavilerdir. Koruyucu tedavilerden sonra çocuk ileride diş problemleri yaşamıyor, diş hekimlerinden korkmuyor" şeklinde konuştu.

Zona hastalığı (Gece yanığı) nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Zona hastalığı (Gece yanığı) nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?
Cildi güzelleştiren sağlıklı shot tarifleri! Ginger Shot nedir ve nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cildi güzelleştiren sağlıklı shot tarifleri! Ginger Shot nedir ve nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0