Cildi güzelleştiren sağlıklı shot tarifleri! Ginger Shot nedir ve nasıl yapılır?

Son dönemlerde sosyal medya platformlarında sıkça karşılaştığımız zencefil shot, adeta bir mucize olarak anılıyor. Evde pratik bir şekilde yapılabilen ve çok sağlıklı olan Ginger Shot, kne ve sivilce sorunlarını ortadan kaldırıyor. Peki nedir bu Ginger Shot.

Güzellik ve bakım denilince sosyal medyanın da etkisi sayesinde akla binbir çeşit akımlar geliyor. Her geçen gün bir yenisi daha eklenen akımlara şimdi de Ginger Shot eklendi. Özellikle Tiktok paylaşım sitesi başta olmak üzere Instagram ve Pinterest gibi mecralarda sıkça karşımıza çıkan Ginger Shot'un faydaları saymakla bitmiyor. Cilt problemleri olanlar için akne ve sivilce sorunlarını yok ederken, kilo verme sürecinde olanlara da destek oluyor. 

Konsantre miktarlarda zencefil kökünden (Zingiber officinale) yapılan içecekler olan zencefilli içeceklerin, hastalıkları önlemeye ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olduğu iddia edilmektedir. Zencefil iksirleri sağlık camiasında daha yeni popüler hale gelse de, eski zamanlardan beri çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için zencefil iksirleri kullanılmaktadır.  

ZENCEFİL SHOT FAYDALARI:

  • Zencefilin besin içeriğinde C ve K vitamini, magnezyum, potasyum bulunur. Kişilerin sağlığına birçok fayda sağlayan bu besinin en önemli faydalarından bir tanesi sindirime yardımcı olmasıdır.
  • Zencefil, içerisinde barındırdığı gingerol bileşeni ile doğanın sunduğu bir antiinflamatuar ve antibiyotik olarak karşımıza çıkar. Ağrı kesici özelliği ile bilinen bu bitki, ağrıların hafifletilmesinde etkin bir rol oynar.
  • Zencefil shot, kilo verme sürecinde bireylerin en büyük yardımcısıdır. Özellikle sabahları aç karnına tüketilen zencefil shot, metabolizmayı canlandırarak kas gelişimine katkı sağlar. 
  • Çeşitli çalışmalar, zencefil takviyelerinin kan şekerini düşürme yeteneğini ortaya koyar. Bunun yanı sıra, uzun vadede kan şekerini kontrol etmenin bir göstergesi olan hemoglobin A1c seviyelerini de iyileştirir.

ZENCEFİL SHOT NASIL YAPILIR?

MALZEMELER VE YAPILIŞI

2 adet portakal
2 adet limon
İşaret parmağının yarısı kadar zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı karabiber
500 ml su

Hepsi blenderdan geçirilir, süzülür ve şişelere koyularak buzdolabına kaldırılır.

Bol bol şifa ve afiyet olsun... :) 

Zona hastalığı (Gece yanığı) nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Zona hastalığı (Gece yanığı) nedir? Zona hastalığının belirtileri nelerdir?
Çocuklarda diş muayenesi ne sıklıkla olmalı? Çocuklarda düzenli diş muayenelerinin önemi!

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda diş muayenesi ne sıklıkla olmalı? Çocuklarda düzenli diş muayenelerinin önemi!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0