Çocuklar için en uygun güneş gözlüğü nasıl olmalı? Çocuk gözlüklerinin özellikleri...

Anne-babalar, bebeklerinin ve çocuklarının güneş ışınlarının zararlı kısmına maruz kalmamaları için güneş gözlüğü özelliklerinin nasıl olması gerektiği konusunda araştırma yapmaya başladı. Bu haberimizde bebek ve çocuklar için en uygun güneş gözlüklerinin özelliklerini ele aldık. Peki çocuklar için en uygun güneş gözlüğü nasıl olmalı? Uzmanların önerileriyle çocuk için en uygun güneş gözlükleri...

Yaz aylarının gelmesiyle beraber kavurucu sıcaklar da gün yüzüne çıktı. Güneş, ısısı ve ışını sayesinde insan vücuduna gerekli vitamini temin ediyor. Ancak bu durum cildin ihtiyacını karşılarken göz sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Her şeyin fazlasının zararı olduğu gibi güneş ısısı ve ışınlarının da fazlası zarardır. bundan korunmak için vücuda güneş kremi kullanılırken, kısmen 576 megapiksel görebilen göz için de güneş gözlüğü takma ihtiyacı duyulur. Yetişkinlerin bile başa çıkamadığı bu durum bebek ve çocuklar için ileriki yaşlarında büyük sorunlara sebep olabilir. Dolayısıyla anne babalar kendilerine güneş gözlüğü alırken bebeklerini ya da çocuklarını da düşünmeli onlara darbelere dayanıklı, UVA hem de UVB ışınlarının yüzde 99 ila 100'ünü engelleyen güneş gözlüklerinden almalıdır.

çocuklar için en uygun güneş gözlüğü nasıl olmalı?

çocuklar için en uygun güneş gözlüğü nasıl olmalı?

Güneş koruyucu krem nasıl seçilir? Çocuklarda güneş çarpması ve önlemleriİLİŞKİLİ HABERGüneş koruyucu krem nasıl seçilir? Çocuklarda güneş çarpması ve önlemleri

ÇOCUKLAR İÇİN EN UYGUN GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ NASIL OLMALI?

Çocuklara ve bebeklere uygun güneş gözlükleri seçilirken onların göz sağlığı düşünülerek seçilmesi gerekir. Uzmanlar bu özellikleri şu şekilde sıralıyor:

  • Hem UVA hem de UVB ışınlarının yüzde 99 ila 100'ünü engellemeli
  • Darbelere dayanıklı, kırılmaz, çizilmez malzemeden yapılmış olmalı (Polikarbonat camlar tercih edilebilir)
  • BPA, fitalat gibi zararlı kimyasallar içermemeli
  • Işığı %75-85 oranında azaltmalı
  • Yüze tam oturmalı, gözü ve çevresini kapatmalı ancak burun kemiğine baskı yapmamalı

Çocuklarınız için uygun güneş gözlüğü seçmenizin yanı sıra aynı zamanda da uygun güneş kremi ve gölgeliği olan bir şapka kullanmaya özen göstermelisiniz.

Tüm önlemleri almış olsanız da güneş ışınlarının en dik geldiği saatler olan 11 ila 15 saatleri arasında çocuğunuzu direkt güneş ışınına maruz bırakmamanız uygun olacaktır.

güneş gözlüğü takmayan çocuğa ne olur

güneş gözlüğü takmayan çocuğa ne olur

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKMAYAN ÇOCUĞA NE OLUR?

Bebekler ya da çocuklar hem göz yapılarına hem de güneş ışınlarından koruyucu bir güneş gözlüğü takmazsa şöyle bir sorunla karşılaşabilir:

Gözleri ve göz çevresindeki ciltleri kolay zarar görebilir. Aksi takdirde güneş gözlüğü takmayan bebek ya da çocuklarda cilt ve göz hasarı riski artar.

BİR YORUM YAPIN 0