Kanlı para oyunu nedir? Okullardaki yeni tehlikeye veliler dikkat!

Son dönemlerde okullarda giderek yaygınlaşan tehlikeye karşı uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. Çocuklar arasında hızla yayılan ‘kanlı para’ oyunuyla ilgili okullar harekete geçerek önlem almaya başladı. Veliler ve öğretmenlerin dikkatli olması gereken kanlı para oyunu çocukların ellerine ciddi kalıcı yaralar bırakabiliyor. İşte uzmanlardan 'Kanlı para oyunu nedir?" sorusunun yanıtı...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Okullardaki tehlikenin yeni adı "Kanlı para oyunu". Özellikle son dönemlerde adını sıklıkla duymaya başladığımız bu büyük tehlike, öğrenciler arasında adeta bir akım haline geldi. Çocuklar arasında yaygın olarak oynanmaya başlayan kanlı para oyunu kelimenin tam anlamıyla tehlike saçıyor. İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukları etkisi altına alan bu tehlikeli oyun bir madeni para ile oynanıyor. Her geçen gün yayılmaya devam eden oyun, Tik tok uygulamasında görülüp okullarda oynanmaya başladı. Bu tehlikeli oyun ilk olarak çocukların ellerinde oluşan yaralanmalardan fark edildi. Gelinen son nokta ise velilerde büyük tedirginlik oluşturmaya başladı. Sosyal medyada başlayan ve okullarda da giderek yaygınlaşan bu tehlikeli oyun için harekete geçildi. Akımın öğrenciler arasında hızla yaygınlaşması üzerine durumun fark edildiği okullarda yasak kararı getirildi. Uzmanlar ise çocuklar için kalıcı hasarlar oluşturabilecek bu oyuna karşı önemli uyarılarda bulundu.

OKULLARDAKİ YENİ TEHLİKE "KANLI PARA OYUNU" NEDİR?

Madeni paranın havaya atılmasıyla başlayan oyunda elin ters tarafıyla tutulan para, parmakların arasına alarak sıkıştırılıyor. Ardından "kanlı para" denilerek masaya 3 defa sert bir şekilde yumruk vuruluyor. Masaya vurulma anında eğer para düşerse ceza sistemi devreye giriyor ve oyunu oynayan kişiler parayı düşürdüğü takdirde cezalandırılıyor. Ceza sistemine göre ise; parayı düşüren kişi elini yumruk yaparak masaya dik bir şekilde koyuyor. Ardından karşı taraf hızlı bir şekilde parayı ceza alan kişinin eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın fırlatılma şiddetine göre cezayı alan kişinin ellerinde kızarmalar ve kanamalar başlıyor ve oyunu kaybeden kişinin eklem bölgeleri kanamadan ceza bitmiyor. Sosyal medya üzerinden taktikleri uygulamaya başlayan bazı öğrenciler ise oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor.

 Kanlı para oyunu nedir

Kanlı para oyunu nedir

KANLI PARA OYUNU YASAKLANDI MI?

Küçük yaştaki çocuklar arasında yaygınlaşan ve Tetanozdan, bulaşıcı hastalıkların geçişine kadar birçok tehlikeyi içerisinde barındıran oyunun bazı okullarda yasaklanmaya başladığı fakat öğrenciler tarafından gizlice oynanabiliyor olduğu söyleniyor. Bu sebeple tedbirlerin daha da artırılacağı biliniyor.

 Kanlı para oyunu yasaklandı mı

Kanlı para oyunu yasaklandı mı

BÜYÜK TEHLİKEYE KARŞI VELİLER UYARILIYOR!

Öğrenciler arasında oldukça hızlı bir yayılım gösteren bu oyun oldukça büyük tehlikeleri beraberinde getiriyor. Oyunla birlikte elini kıran veya yaralanan çok sayıda çocuk olduğu belirtiliyor. Oyuna karşı çocuklarını korumaları için velileri uyaran uzmanlar, kan akmasına neden olan bu oyunun bulaşıcı hastalıklara ve enfeksiyon hastalıklarına neden olabileceğinin altını çiziyor. Okullar ise velileri çocuklarının ellerini kontrol etmeleri için uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar Kanlı para oyunu için uyarıyor

Uzmanlar Kanlı para oyunu için uyarıyor

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 8

zafer gülten 5 ay önce

65 yaşındayım,şeker ve tansiyon hastasıyım ayrıca-otobüse biniyorum,yaşlılara ve engellilere ayrılan alçak koltuklara gençler kurulmuş,çoğu koltuklara çocuklar oturtulmuş--ve koltukda oturan bi çocuğa bir annenin seslenişini duyuyorum---sakın yaşlılara yer verme,BEDAVA biniyor onlar. sanki sen yaşlanmıyan be kadın.

Toplam 1 beğeni

MiSaFiR 5 ay önce

"Türk Parasına Zarar Vermek" suçundan hapis cezası olacağına dair bir sosyal medya dalgası yaratılarak çocukların KORKMASINI sağlayalım. (ACİL)

Toplam 1 beğeni

-Mahmut 5 ay önce

Ruhlar öldürülmüş ve nefisin şeytanın oyuncağı olmuş dindar değil müslüman insan yetiştirmek lazım yetkililer günü kurtarma derdinden 20 yılı heba ettiler bunlar sonuçları daha fazlası gelecek hayretleriniz katlanacak merak etmeyin.

Toplam 1 beğeni

Köstebek 6 ay önce

Sizin uzmanlığınız batsın. Kimse de psikolojik etkisinden bahsetmemiş. Vicdansız bir toplum oluşuyor

Toplam 3 beğeni

misafir 6 ay önce

keşke bu haberi okumasaydım.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun