Çocuklarda süper zihin açıcı o besin nedir? Okula bu besinle gönderin!

Özellikle okul dönemindeki çocukların zihin açıcı takviyeler tüketmesi oldukça büyük önem taşıyor. Çocukları, okul başarısı için oldukça önemli olan hafıza güçlendirici meyveleri tüketmesi de uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye ediliyor. Peki çocuklarda süper zihin açıcı o besin nedir? İşte çocuklarda başarıyı 10'a katlayan o besin...

Çocukların iyi bir beslenme düzenlerinin bulunması, beyin fonksiyonlarının gelişimi için  bir hayli önemli bir etken. Özellikle okul dönemindeki çocukların güçlü bir hafızaya ve beyin fonksiyonlarına sahip olmaları okul başarısını direkt olarak etkileyen faktörler arasında yer alır. Güçlü bir hafıza derslerdeki başarıya da büyük bir artı sağlar. Uzmanlar da çocuklar için süper zihin açıcı olarak bilinen o besinin tüketilmesini sık sık öneriyor.

Peki uzmanların önerdiği o besin nedir?

Çocuklarda süper zihin açıcı besin

Çocuklarda süper zihin açıcı besin

Okul dönemindeki çocuklara zihin açıklığı için verilmesi gereken besinler nelerdir?İLİŞKİLİ HABEROkul dönemindeki çocuklara zihin açıklığı için verilmesi gereken besinler nelerdir?

ÇOCUKLARDA SÜPER ZİHİN AÇICI O BESİN: "KURU ÜZÜM"

Yapılan araştırmalara göre kuru üzüm, hafıza geliştiren ve gelişime katkı sağlayarak bilişsel fonksiyonları arttıran kuru meyveler arasında yer alıyor.

Kuru üzümün çocuklara faydası

Kuru üzümün çocuklara faydası

  • İçerisinde yer alan çeşitli vitaminler ile çocukların gelişimine katkı sağlayan kuru üzüm, özellikle folik asit ve B12 açısından takviye görevi görmektedir.
  • Sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde işleyişi için gerekli olan kuru üzüm içerdiği vitaminler sayesinde beyin fonksiyonlarına katkıda bulunurken sinir hücrelerinin sağlığını da destekleyebilir.
  • Magnezyum ve potasyum gibi mineralleri içeren kur üzüm, sinir iletimi ve sinir hücreleri arasındaki etkileşimde önemli bir rol oynar.
  • İçerisinde yer alan doğal şeker ile günlük enerji ihtiyacını karşılayan kuru üzüm, çocukların günlük enerjisine destek verebilir.
  • Günde 1 avuç tüketilmesi önerilen kuru üzüm, hafıza zayıflığının giderilmesinde etkili bir rol oynarken beyin sağlığını koruyarak vücutta yorgunluk oluşumunu da önleyebilir.
  • Kuru üzüm kandaki antioksidan seviyelerinde önemli ölçüde artış sağlar ve iyi bir koruma kalkanı sağlar. Aynı zamanda çocuklardaki el-göz koordinasyonunun gelişimine de katkı sağlar.
  • Okul çağındaki her çocuğun odaklanma ve konsantrasyon durumları birbirinden oldukça farklıdır. Her bireye göre farklı sonuçlar doğurabilen bu durumun önüne geçilebilmesi için kuru üzüm tüketilmesi önerilmektedir.
  • Dikkati geliştiren kuru üzüm, bilişsel performansın arttırılmasını sağlarken D vitamini eksikliğinin de önüne geçebilmektedir.
Mide bulantısı neden olur? Mide bulantısı belirtileri nelerdir? Mide bulantısı nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Mide bulantısı neden olur? Mide bulantısı belirtileri nelerdir? Mide bulantısı nasıl geçer?
2024'ün ilk makyaj trendi belli oldu! Sofistike sadelik trendi 2024'e damga vuracak

İLİŞKİLİ HABER

2024'ün ilk makyaj trendi belli oldu! Sofistike sadelik trendi 2024'e damga vuracak
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0