40 yıllık paletlere öyle bir şey yaptılar ki...

Gelin - görümce iki girişimci kadın, 40 yıllık paletleri sanat eserine dönüştürdü.

Soğuk hava deposunda 40 yıldır bekleyen paletler, gelin- görümce girişimci kadın sayesinde orjinal tasarımlarda can buluyor.

Elma ve peynir deposunda 40 yıldır bekleyen paletleri kullanmak isteyen depo sahibi Mehmet Dilsiz bu fikrin mimarı. Eski paletleri değerlendirmek isteyen Dilsiz, bu fikri işetme mezunu eşi Bilge Dilsiz ve el yapımı ürünler tasarlayan kardeşi Hande Yılmaz ile paylaşmış. 

Bu fikirden hoşlanan iki kadın girişimci özel sektördeki işlerinden ayrılarak projeye adım atmışlar. Gelin- görümce yıllardır bekleyen ahşap paleti el işçiliği ile evlerde ve ofislerde kullanılan mobilyalara dönüştürmeye başlamışlar.

Depodan alınan paletler yan taraftaki üretim alanında yeniden yapılıyor. Kötü hava koşullarına maruz kalan, sürekli böceklere karşı ilaçlanan paletler daha sonra doğal havalandırmaya bırakılarak son derece dayanıklı bir malzemeye dönüşüyor.

Tahta parçalarından elde edilen ahşap ürünleri için 'ömür boyu garanti' veriliyor. Ailenin ilk yıl için hedefi ise 2 milyonluk bir ciro ve yurt dışı pazarı.

Bilge Dilsiz, daha iyi, orjinal tasarımlar için yurt içinden ve yurt dışından mimarlar ile çalışmaya başladıklarını belirtti. Ellerindeki paletlerin bugün neredeyse yakacak haline geldiğin, bunu sadece geri dönüşüm değil; ‘yeni dönüşüm’ mantığı ile hayata yeniden kazandırdıklarını ifade etti.Tasarım dünyasındaki genel eğilimleri, trendleri, dikkatle takip ettiklerini söyledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0