Çalışma sandalyesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Çalışma esnasında kullanılan sandalyeler omurga sağlığına doğrudan etki eder. Bu sebeple vücut sağlığınıza olumlu yönde etki edecek sandalyeler kullanmanız gerekir. Peki çalışma sandalyelerinin sahip olması gereken özellikler nelerdir?

Koronavirüs salgınının ilk artış yaptığı dönemde, dünya üzerinde birçok ülke evden çalışma sistemine girmiş ve bu dönemlerde insanlar internet üzerinde çalışma sandalyeleri için alışverişe yönelmişlerdi. Kasım ayıyla birlikte birçok ülke bu sisteme yeniden geçmeye başladı. Bu ülkeler arasında elbette ülkemizde yer alıyor. Ev ortamında çalışan birçok kişi fark etmese de, iş yaparken masa başında geçirilen sürelerde bel ve sırt sağlığınız olumsuz etkilenebilmektedir. Bu nedenle oturduğunuz sandalyenin sahip olduğu özellikleri iyi bilmeniz gerekir. Omurga sağlığınızı koruyacak bir çalışma masası sandalyesine sahip olmanız, doğru olandır. Ayrıca genişlik ve yükseklik ölçüleri önemlidir.

Sandalyenin vücut tipinize uygun olup olmadığı, çalışırken odaklanmanıza etki edip etmediği gibi sorulara da yanıt bulmanız gerekmektedir. Bilinmesi gereken diğer detaylar ise şu şekildedir:

Satın alacağınız sandalyenin yüksekliği ilk dikkat etmeniz gerekendir. Sandalye oturduğunuz anda ayaklarınızın yere tam olarak basması ve dizlerinizin arkalarının sandalyenize temas ediyor olması gerekir. Bacaklarınızın üst kısmının yere paralel olması önemlidir. İdeal sandalye yüksekliği 40-50 cm.'dir. Oturma kısmının derinliğiyse 5-7 cm. aralığında olmalıdır. Sırtınızı ve belinizi tam olarak yaslamanız gerekmektedir. Bu, vücut sağlığınız açısından doğru olandır.

 

Bel ve sırt ile kol desteği için bakmanız gereken detaylar şöyledir: Omurganızın mutlaka S şeklini koruyor olması gerekmektedir. Sandalyeyi vücut ölçülerinize göre ayarlayabiliyor olmalısınız.

 Kol desteğindeyse dirsek ve bileğiniz arasında dirsekten 90 derecelik açı bulundurmanız gerekmektedir. Bunu için ideal olan, hareket edebilen kolçaklardır. Çalışma sandalyelerinizin sabit modelleri de odaya şıklık katar ancak doğru olan sabit olmayan tekerlekli sandalye modelleridir. Mümkünse bu sandalyeler, 6 tekerliğe sahip olmalıdır.

 

Sırtı nefes alabilen file tasarımlı sandalyeler, esneklik ve hafiflik hissi vermektedir. Ancak yoğun ve hakimiyet sağlayan deri minderli sandalyeler de , omurga sağlığı açısından ideal seçim olacaktır.

ÇALIŞMA SANDALYESİ MODELLERİ VE FİYATLARI

VİVENSE - Bürocci Tina Metal Ayaklı Çalışma Koltuğu: 407 TL

TRENDYOL - Ofis Koltuğu Çalışma Sandalyesi: 500 TL

KOÇTAŞ - Rapido Fileli Yönetici Koltuğu: 700 TL

KOÇTAŞ - Evo Turuncu Ofis Sandalyesi: 330 TL

Gönül Dağı'nın Zahide'si Ecem Özkaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Gönül Dağı'nın Zahide'si Ecem Özkaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

BİR YORUM YAPIN 0