Evlerde hobi köşeleri nasıl yapılır? Hobi köşesi hazırlamanın yolları

İnsanlar evlerinde geçirdikleri vakitleri daha olumlu ve yararlı geçirmek için çözümler ararlar. Son dönemlerde evlerin kullanılmayan bölümleri bu amaçla hobi köşesi olarak değerlendiriliyor. Evlerde hobi köşeleri nasıl yapılır? Hobi köşesi hazırlamanın yolları nelerdir? Sizler için derledik.

Evde kullanılmayan boş alanları, hobi odası olarak  değerlendirebilirsiniz. Bu alanlarda sizlere keyifli ve yararlı vakit geçirmenizi sağlayacak aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Eğer böyle bir odanız yoksa ev içerisinde kullanmadığınız diğer bölümleri de değerlendirebilirsiniz. Örneğin merdivenli bir evde oturuyorsanız, merdiven altlarını kullanabilirsiniz. Ya da eğimli bir duvarınız varsa, bu kısımlara hobi malzemelerini yerleştirebilirsiniz. Peki hobi odaları nasıl dekore edilebilir? Duvarlar bu konuda önemlidir. Bu kısımlara duvar kağıtları yerleştirilebilir, raf ve çerçeveler koyabilirsiniz. Yapacağınız işleri unutmayıp planlamak adına pano asabilirsiniz. Bir odayı hobi köşesine dönüştürürken odanın bütün alanlarını değerlendirin. Çekmeceli dolap ve masaları kullanarak görünürde gereksiz malzeme bırakmayın. Böylece temiz ve derli bir oda görüntüsü oluşturursunuz. Bu odalarda çoğunlukla takı vb. etkinlikler yapılır. Takılarınızda kullandığınız malzemeleri, boş kavanozlara yerleştirebilirsiniz.

HOBİ KÖŞESİ OLUŞTURMA YOLLARI

Köşeye odaklı bir dekorasyon yaparken, her şeyin düzenli bir şekilde dizilmiş olmasına önem gösterin. Her şeye kolayca ulaşabileceğiniz bir düzende çalışmanız doğru olandır. 

Sandalyenin yumuşaklığı da bu konuda önemlidir. Bel ve sırt bölgenizde ağrı yapmayacak, uygun bir duruş şeklini oluşturmanızı sağlayacak doğru bir sandalyeye  sahip olmanız gerekir. Aynı konforu yumuşak bir minderle de sağlayabilirsiniz.

Kullanmadığınız eski tepsilerinizi ya da dolaplarınızı boyayıp yepyeni bir görünümle kullanılır hale getirebilirsiniz. Yeniden işlev kazanan bu eşyaları, malzemelerinizi dizip yerleştirmek amacıyla kullanabilirsiniz. Hobi odası içerisinde takı dışında kıyafet dikimi vs. gibi işlerle uğraşacaksanız, perdelerinizde ve kullanacağınız koltuklarda da canlı renkler kullanabilirsiniz. Bu renklilik, kumaşların canlılığıyla birleşirse ortaya hareketli bir alan görüntüsü çıkmış olur.

- Ancak genel olarak, kullanılan malzemeler çok renkli olacağı için mobilyaları onlara oranla daha açık ton tercih edin. Aydınlıktan yararlanmak için de masanızı pencere önüne yerleştirin. 

BİR YORUM YAPIN 0