Shabby Chic ne demek? Shabby Chic tarzı dekorasyon önerileri

Uygulaması zor görülen, temeli yumuşaklık ve rahatlığa dayanan Shabby Chic tarzı dekorasyon, eski ile yeniyi bir araya getirmektedir. Peki Shabby Chic ne demek? Shabby Chic dekorasyon nasıl uygulanır? Kökeni Avrupa'ya dayanan Shabby Chic dekorasyon hakkında bilinmesi gerekenleri, haberimizde derleidk.

Ev dekorasyonlarında Shabby Cnic tarzı sıklıkla tercih edilir oldu. Bu tarzda amaç eskimiş ancak şık olan parçalardan bir iç tasarım oluşturmaktır. Romantik bir dekorasyon tarzı olarak da kabul gören Shabby Cnic, şimdi ile eskiyi bir araya modern bir dokunuşla bir araya getirmektedir. Doğru şekilde uygulandığında evlerde rahatlık hissi oluşturan Shabby Cnic tarzında bazı parçalar arka planda tutulur ve ön planda tek bir eşya tutulur. Bunu sağlamak için renklerin etkisinden faydalanılır. Shabby Cnic'de kullanılan renkler soft ve kahve tonlarıdır. 

SHABBY CNİC TARZININ KÖKENİ

Shabby kelimesi köken anlamı itibariyle dağınıklık kelimesinden gelmektedir. Bir diğer kelime olan Chic ise şıklık anlamını temsil etmektedir. 20. yüzyıl sonlarında İngiltere'de ilk kez görülmeye başlanan bu akım, zamanla tüm dünyaya yayılmıştır.

SHABBY CHİC STİLİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Victoria Stili'nden de benzerlikler taşıyan bu dekorasyonda el yapımı eşyalar ve antikalar kullanılmaktadır. Kullanılan kumaşların rahat olması önceliklidir. Bu tarzda aynı zamanda Bohem stil de oluşturulmuş olunur. Desen konusunda yoğun bir kullanım hakimdir.

Shabby Cnic tarzda mobilya olarak ahşaplar tercih edilir. Ahşaplar için açık ton tercih edilir ve çoğunlukla üzerilerine oyma çiçek figürü yapılır. Ayrıca zımparalanarak eskitilmiş görüntüsü verilmiş olunur. 

Çiçek kullanımı kumaşlarda da vardır. Eğer çiçek ve doğayı temsil eden diğer desenleri seviyorsanız, bu tarzı evinizde keyifle uygulayabilirsiniz. Pamuklu, Fransız ve keten kumaşlar kullanılır. Perdelerde ise sadece keten kumaş kullanılır. Deseni ise basma olur.

Renkler konusunda da belirttiğimiz gibi açık tonlar tercih edilir. Ancak bu tarzda artık çok eskilerde kalan duvar kağıtları da kullanılır. Bu tarza bakıp, eski dönem Kraliyet iç dekorasyonuyla benzerlik kuranlar da mevcuttur.

BİR YORUM YAPIN 0