Bebek odası dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli?

Her ebeveyn adayı, bebekleri için bir oda dekore ederken özel ve hassas davranır. Bebek odaları, bebeğin rahat edebileceği, renklerin ve mobilyaların doğru bir şekilde kullanıldığı bir şekilde dekore edilmelidir. Peki, bebek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? İşte tüm merak ettiklerinizi sizler için bu yazımızda derledik…

Her evin içerisinde her biri belli bir işleve hizmet eden odalar bulunur. Tüm odaların dekorasyonuna önem verir ve zamana paralel olarak dekorasyonumuzu tamamlamaya çalışırız. Ancak bazı alanlar var ki öncelik olmasa da zamanı gelince en heyecan duyduğumuz yerler oluyor. Evin neşesi bebek odalarının dekorasyonu işte tam da bu heyecanın merkezi haline geliyor! Bebek odaları yalnızca uyuma alanı değil aynı zamanda bebeklerin eğitici bir oyun alanıdır. Bebeklerin hayal gücünün şekillendiği ve dünyaya geldikleri günden itibaren ilk yaşam alanları olan bebek odalarının dekorasyonu oldukça önemlidir. Bebek odası dekorasyonunda yalnızca kendi zevklerinizin ön planda olduğu tasarımlara yer vermemelisiniz. Bebeklerin dikkatini çekecek objeler ve konforun odak noktası olacağı dekorasyon örneklerini kullanmalısınız. Bebek odası dekorasyonu ne kadar eğlenceli görünse de dikkate alınması gereken bazı püf noktalar vardır. Gelin, bebek odası dekorasyonunda göz önüne alınması gereken detayları birlikte inceleyelim.

Çocuklu evlerde mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmeli?İLİŞKİLİ HABERÇocuklu evlerde mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmeli?

BEBEK ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Bebek odalarının dekorasyonunda öncelikle dikkate alınması gereken şey; bebeğin güvenliğidir. Bebek için tehlikeli durumlar oluşturabilecek olay ve durumlara karşı sürekli tetikte olmanız gerekmektedir. Olası tehlikeli durumları engellemek için küçük tedbirler alabilirsiniz.

Bebek odası dekorasyonu

Bebek odası dekorasyonu

Örneğin yeni emeklemeye başlayan bebekleriniz varsa odadaki prizlerde bir koruyucu kullanabilirsiniz. Meraklı bebeklerinizin beşikten çıkma ve düşme çabasını engellemek içinse; beşikteki parmaklıkların bebeklerin boyundan uzun olması çok önemlidir. Aynı zamanda yeni yürüyen bebeklerin düşüp kafalarını bir yere vurma olasılığı olduğu için mobilya seçiminizi buna göre yapmalısınız. 

Bebek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

Bebek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler

AYDINLATMA SEÇİMLERİNİ DOĞRU YAPIN!

Bebek odaları için aydınlatma seçeneklerini değerlendirirken ölçütünüz yumuşak ve gün ışığı renklerinde aydınlatmalar olmalıdır.

Beyaz ışıklar bebeğinizin gözlerini rahatsız edebileceği için sarı ışıkları tercih etmenizi öneririz. Gece beslemeleri sırasında konfor oluşturması açısından bebek odasında gece lambasına yer verebilirsiniz.

Ayrıca yeni yürüyen bebeklerin asılıp, üzerine düşmemesi için ayaklı lambalar kullanmamaya özen gösterin. Onun yerine sarkıt veya aplik türü aydınlatmalara yer verebilirsiniz. Aydınlatmalarda konum ve renk tercihini doğru yapmanız bebeğinizin kaliteli bir gün ve uyku geçirmesini sağlar.

Aynı zamanda bebek odası dekorasyonunda ışık geçirmeyen perdelere yer vererek, bebeğinizin uykusunun bölünmesini engelleyebilirsiniz.

GÖKKUŞAĞI RENKLERİNE YER VERİN!

Bebek odasının dekorasyonu oluşturulurken duvar ve eşya renkleri ilk düşünülen ayrıntılardır. Tüm renkler, her iki cinsiyete de uygun olduğu için bebeğinizin cinsiyetini öğrenmeden önce duvarlarınızı renklendirmek ile işe başlayabilirsiniz. Ancak dikkate almanız gereken bazı noktalar vardır. Tekdüze renkler bebeklerin uyumasını engelleyebilir. Bundan dolayı koyu renklere yer verilmemesi gerektiği gibi bembeyaz bir odada şekillendirmemelisiniz.

Pastel, açık ve doğal tonlardaki renkler bebek odası dekorasyonunda uyumlu bir seçenek olacaktır. Açık pembe, mavi ve sarı gibi renklerin kullanımı odaya girer girmez ferah ve aydınlık bir görüntü oluşturabilir. 

Aynı zamanda çiçek, hayvan figürlü duvar kâğıtlarıyla bebeğinizin hayal gücünü harekete geçirecek neşeli bir alan şekillendirebilirsiniz. 

BEBEĞİNİZ EMEKLİYORSA DİKKAT!

Özellikle emeklemeye başlayan bebeğiniz varsa; halı seçiminde çok dikkatli davranmak gerekir. Halılar her şeyi üzerinde tuttuğu için bebek odalarında anti bakteriyel özellikte olan halılar kullanmalısınız. Toz tutmaması için anti alerjik halılardan faydalanabilirsiniz.

Bunun dışında desenli ve ufak bir oyun alanı oluşturabilecek ilgi çekici halılar da bebek odalarına çok yakışacaktır. 

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0