Balkon filesi nedir? Balkon filesi nasıl takılır?

Balkonların dekorasyonunda şıklık kadar işlevselliği yüksek detaylara da yer vermek oldukça önemli. Evcil hayvanların ve küçük yaştaki çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla evlerde kullanılan balkon filesi son dönemlerde oldukça popüler. Peki, balkon filesi nedir? Balkon filesi nasıl takılır? İşte evlerinize konfor getirecek olan balkon fileleri hakkında merak edilen tüm detaylar...

İstanbul gibi metropol şehirlerde nüfusun fazla olması yüksek katlı apartmanları da beraberinde getiriyor. Çok katlı apartmanda yaşayan ailelerin de en dikkat ettiği konuların başında elbette tehlikeli oluşturabilecek durumları ortadan kaldırmak var. Özellikle küçük yaştaki çocuklu aileler ve evcil hayvanıyla birlikte yaşayan kişiler pratik çözümlere başvurarak güvenlik önlemi oluşturmaya özen gösteriyor. Son dönemlerde popüler bir hale gelen balkon fileleri, balkonlarda emniyet oluşturmak için sıklıkla tercih ediliyor. Hem işlevselliği hem de görsel kirlilik oluşturmaması sebebiyle pek çoğumuzun kullandığı balkon filelerinin kullanımı hakkında bilinmesi gereken detaylara gelin birlikte göz atalım.

Evcil hayvan sahibi olanlar için ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABEREvcil hayvan sahibi olanlar için ev dekorasyonu nasıl olmalı?

BALKON FİLESİ NEDİR?

Can güvenliği açısından büyük bir rahatlık sunan balkon fileleri, yüksek yerlerden düşme ihtimalini en aza indirmek için oldukça önemli bir adım oluşturmaktadır. Piyasada pek çok renk, ebat ve özellikte yer alan balkon fileleri polyamid ipten üretilmektedir. 

BALKON FİLESİ AVANTAJLARI NELERDİR?

Balkon fileleri sanıldığının aksine oldukça kullanışlı bir malzemeden üretildiği için uzun ömürlü kullanım şansı tanımaktadır. Öyle ki balkon filesi aldığınız zaman yaklaşık 10 yıl kadar kullanabilirsiniz.

Balkon filesi

Balkon filesi

Balkon filelerin en büyük avantajlarından biri elbette evimizin minik dostlarının sağlığını korumasıdır. Özellikle kedi, köpek gibi hareketli hayvanları korumak için ideal bir kullanım sunan balkon fileleri kuş türlerinin korunması için de uygundur.

Evcil hayvanlar için balkon filesi

Evcil hayvanlar için balkon filesi

Merdiven ve pencere sistemlerine de montajı yapılabilen balkon fileleri, özellikle çocuklu ailelerin kurtarıcısı haline gelmektedir. Öyle ki küçük yaştaki çocuklarınızın balkondan aşağı sarkmasına bir bariyer oluşturan balkon fileleriyle gönül rahatlığıyla çocuğunuzu balkona çıkarabilirsiniz.

Küçük çocukları can güvenliği için balkon filesi kullanabilirsiniz

Küçük çocukları can güvenliği için balkon filesi kullanabilirsiniz

Öte yandan balkon fileleri kırsal kesimde yaşayan kişiler için de biçilmiş kaftan niteliğindedir. Güvercin, yarasa ve pek çok böcek türünün içeri girmesine engel olan balkon filesi, bu hayvanların balkona bırakacakları tüy, dışkı gibi atıkların da oluşmasına engel olur.

Balkon filesinin özellikleri

Balkon filesinin özellikleri

BALKON FİLESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Balkonunuza file takmaya karar verdiniz ama nasıl bir file alacağınızı bilmiyor musunuz? Hiç endişelenmeyin. Birkaç püf noktayla balkonunuzu güvenli hale getirecek seçimlerde bulunabilirsiniz. İşte balkon filesi almadan önce bilmeniz gerekenler;

  • Balkon filesi alırken kullanılan ipin kalınlığına dikkat etmekte fayda var. En az 4 mm olacak şekilde bir ip seçmelisiniz.
  • Balkon filesinin üretiminde tercih edilen malzemelerin kalitesinin sağlığa uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • UV koruma özelliğine sahip olan balkon filesi çeşitlerini araştırmadan seçim yapmamalısınız.
  • Balkon filesinin arasında kalan boşlukların en az 4, en fazla 10 cm olmasına mutlaka özen gösterin.

BALKON FİLESİ NASIL TAKILIR?

Balkon filesi kullanacağınız alanı belirledikten sonra duvara delik açmakla işe başlayabilirsiniz. Bu delikleri üstün körü bir şekilde açmamaya özen göstermelisiniz. Filenin rahat bir şekilde takılabileceği -uygun aralıklarla- delikler açmalısınız.

Sonrasında çelik dübelleri duvarda açtığınız deliklere yerleştirin.

Dübelleri duvar deliklerine yerleştirdikten sonra balkon filesinin halatlarını geçirerek devam edin.

Ardından fileye geçirdiğiniz halatı gerdirin ve işte hazır!

Balkon filesi takılışı

Balkon filesi takılışı

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0