Mutfak dekorasyonunda önce çıkan trendler 2023

Evininizin dekorasyonunu oluştururken zamansız bir tarz benimsemeniz, zevklerinizi ön planda tutmanız uzun süreli kullanımlar için daha uygun olabilir. Ancak bulunduğunuz dönemin birbirinden hoş trendlerini detaylarda kullanarak mutfağınıza modern dokunuşlar katabilirsiniz. İşte 2023'ün mutfak dekorasyonu trendleri:

Özellikle yemek yapmayı, ailece akşam yemeklerini ve kahvaltılarını ve misafir ağırlamayı sevenler için evlerin en vazgeçilmez yaşam alanı mutfağınızı yeni yılın en trend tasarımlarıyla  değişmeye ne dersiniz? Adeta evin kalbi olarak nitelendiren mutfak dekorasyonunda bu yıl hangi tasarımlar öne çıkıyor siz de merak ediyorsanız hazırladığımız yazıyı mutlaka incelemelisiniz. 

TEK MALZEMELİ STANDART TASARIMLARI UNUTUN 

Çok değil, birkaç yıl öncesine kadar mutfaklarda tek tip malzemeler kullanıyordu. Son zamanlarda ise farklı malzemelerin uyum içinde eşleştirilmesi ön plana çıkıyor. Örneğin; Lamar porselen mutfak tezgahını, mermer görünümlü bir duvar kağıdıyla eşleştirmek ideal bir seçim olabilir.

CESUR SEÇİMLER YAPIN

Tarz sahibi bir mutfak tasarımı için cesur seçimler yapmaktan asla çekinmemenizi öneririz. Hatta seçimlerinizle trendleri siz belirleyebilirsiniz. Örneğin; üst dolaplarda açık renkleri, alt dolaplarda koyu renkleri tercih ederek mutfağınıza hareket katabilir, görsel ilgiyi artırabilirsiniz.

ALANI ETKİLİ KULLANIN

Mutfağınızın genişliği kadar konumu da önemlidir. Eğer açık mutfağınız varsa kullanacağınız malzemenin oturma odanızı tamamlayan şık detaylara sahip olması önem kazanır. SRA Stone Gallery bünyesinde bulunan Lamar porselen mutfak tezgâhı gibi uzun yıllar ilk günkü görünümünü koruyan, şık görünümlü malzemeler bu anlamda ideal seçim olabilir. Aniden gelen bir misafire dağınık yakalanmamak içinse tercihinizi gizli depolama alanları olan mutfak dolaplarından yana kullanabilirsiniz. Sürgülü kapıları olan bir kiler veya açılır kapanır tepsili dolaplar hem minimalist bir görünüm sunar hem de mutfağınızda ihtiyaç duyduğunuz düzeni sağlar. 

KOLAY TEMİZLENEBİLİR MALZEMELERİ TERCİH EDİN

Mutfakta kullanacağınız her bir malzemenin kolay temizlenebilir ve leke tutmayan özellikte olması büyük kolaylık sağlar. Böylelikle mutfak kazaları sonucu oluşan en inatçı lekeleri bile ekstra zaman ve efor sarf etmeden temizleyebilirsiniz.

MUTFAKTA TEKNOLOJİYİ YAKALAYIN

Dokunmatik ekranlı buzdolapları, telefonunuzdan kontrol edebileceğiniz fırınlar ve açılıp kapanan musluklar… Siz de bu tip akıllı çözümleri mutfaklarınıza taşıyabilir ve bu sayede mutfağınızda hem kolaylık hem de enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN

Sürdürülebilir ve çevre dostu bir yaşam için mutfakta alacağımız birçok önlem buluyor. Bu önlemlerin en başında ise kullanılan ürünlerin geri dönüşüme uygun seçilmesi geliyor. Geri kazanılmış ahşap, geri dönüştürülmüş metal, cam ve porselen ürünlerle sürdürülebilir yaşama katkı sağlayabilirsiniz. Bu anlamda, SRA Stone Gallery’nin sürdürülebilir Lamar porselen mutfak tezgahını güvenle tercih edebilirsiniz.

MUTFAK TRENDLERİNİ LAMAR PORSELEN MUTFAK TEZGAHIYLA YAKALAYIN!

2023 mutfak tasarım trendlerini; sürdürülebilirlik, karışık malzemeler ve akıllı teknoloji oluşturuyor. SRA Stone Gallery bünyesinde bulunan Lamar porselen mutfak tezgâhı ile siz de bu trendleri yakalayabilir, şık ve işlevsel bir mutfak tasarımı oluşturabilirsiniz.

Daha fazla uygulama örneği ve farklı yüzey kaplama tasarımları için tıklayınız.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0