Cunda Adası nerede, nasıl gidilir? Cunda Adası'nda gezilecek yerler nerelerdir?

Yaz mevsiminde ailemiz ve sevdiklerimizle hem dinlenebileceğimiz hem de eğlenceli anlar geçirebileceğimiz gezi rotaları çizmek istiyoruz. Benzersiz doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Cunda Adası ise harika bir fırsat oluşturmaktadır. Peki Cunda Adası nerededir? Cunda Adası'nda gezilecek yerler nerelerdir? Cunda Adası'na nasıl gidilir? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde sizleri bekliyor...

Tarihi ve kültürel ögelerin zenginliğiyle kuşatılmış olan Türkiye'nin her bir köşesinde birbirinden özel manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Doğusundan batısına harikulade bir gezi rotası sunan bu topraklarda dört mevsimde gidilecek yerler bulunmaktadır. Son yıllarda popüler bir tatil beldesi haline gelen Cunda Adası ise yalnızca yerli turistlerin değil yabancıların da dikkatini çekmektedir. Mavi ve yeşilin ahenk içinde görsel bir şölen sunduğu Cunda Adası'nda tertemiz havanın tadını çıkarabilir ve sevdiklerinizle dinlenmenin keyfine varabilirsiniz. Gelin, Cunda Adası'na doğru uzanan huzurun kapılarını birlikte aralayalım.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'nin en güzel koyları nerede? Yaz tatilinde nereye gidilir?

CUNDA ADASI NEREDE?

Cunda Adası, Türkiye'nin Ege Denizi'nde yer alan 4.büyük adası unvanını taşımaktadır. Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası; Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak isimlendirilen 22 adanın içerisinde yerleşime açık olan tek adadır. Batı Anadolu'da deniz yollarının kesişme noktasında yer alan ada, Alibey Adası olarak da isimlendirilmektedir. Bunun yanı sıra; ada önceden Moshonisia yani kokulu ada olarak da nitelendiriliyordu.

Cunda Adası

Cunda Adası

CUNDA ADASINDA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR? CUNDA ADASI'NDA NEREYE GİDİLİR?

Nefes kesen manzaraları ve rengarenk sokaklarıyla huzur kokan Cunda Adası'nda gezip görmeniz gereken birçok eşsiz durak vardır. Patriça Koyu, Rahmi M. Koç Müzesi, Aşıklar Tepesi, Despot Evi ve Cunda Adası'nın tarihi sokakları mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Cunda Adasında gezilecek yerler

Cunda Adasında gezilecek yerler

  • PATRİÇA KOYU

Cunda Adası'nda merkezden ortalama yarım saat uzaklıkta yer alan Patriça Koyu, sakin ve dingin yerleri sevenler için eşsiz bir seçenektir. Peteriça olarak da isimlendirilen Patriça Koyu, terk edilmiş bir Rum köyü olarak da bilinmektedir. Ulaşım açısından zor bir bölgede yer alan Patriça koyu'nda Sobe ve Bıyıklı isimli iki plaj bulunmaktadır.

Patriça Koyu

Patriça Koyu

  • AŞIKLAR TEPESİ

Cunda Adası'nı ayaklarınızın altına seren Aşıklar Tepesi, muhteşem bir manzarayı solumanıza imkan tanımaktadır. Adanın simgelerinden biri haline gelen Aşıklar Tepesi'nde adanın ilk yel değirmeni de yer almaktadır. Bu yel değirmeni 2007 yılında Rahmi Koç tarafından restore edilerek kütüphane ve kafe olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yel değirmeni içerisine yapılan kütüphane ise Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı olarak isimlendirilmiştir.

 Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

  • RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Cunda Adası'nın en eski ve en dikkat çeken yapılarından biri olan Rahmi Koç Müzesi'nin bulunduğu yapı 1973 yılında Metropol Kilisesi olarak inşa edilmiş ancak daha sonra 2014 tarihinde Ayvalık Rahmi M. Koç müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Mühendislikle alakalı objelerin yer aldığı müzede ayrıca oyuncaklar ve önemli yapıların maket ve modelleri de bulunmaktadır. 

Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi

  • DESPOT EVİ

Cunda Adası'nda yer alan ve pek çok ziyaretçinin ilgi çekici bulduğu Despot Evi ise 1862 yılında inşa edilmiştir. Sarımsak taşından yapılan evin bu isme sahip olmasının nedeni ise sahibinden kaynaklıdır. Despot isimli biri yıllar önce Cunda Adası'na bir ev inşa ettirmiştir. 1877 yılında Despot evinde öldürülür ve sonrasında ev Osmanlı Devleti tarafından satın alınarak Hükümet Binası olarak kullanılır. 

 Despot Evi

Despot Evi

CUNDA'NIN RENKLİ SOKAKLARINA GÖZ ATIN!

Cunda Adasını özel kılan şeylerden biri de tarihi Rum evleri ve Arnavut kaldırımlı taş sokaklarıdır. Ailenizle hafta sonu bu sokaklarda huzurlu yürüyüşler yapabilir ve metropol yaşantıdan uzak sessiz anlar yaşayabilirsiniz. Özellikle bu mevsimde daha az insanın olduğu Cunda Adası, dingin bir atmosfere kucak açmak isteyenler için vazgeçilmez bir gezi rotası oluşturuyor.

Cunda Adasında gidilecek yerler

Cunda Adasında gidilecek yerler

CUNDA ADASI'NA NASIL GİDİLİR?

  • Cunda Adası'na gitmek için öncelikle Balıkesir'e ulaşmanız gerekmektedir. Eğer hava yolunu kullanarak Balıkesir'e gitmek isterseniz; İstanbul havalimanlarından birini tercih ederek Balıkesir Koca Seyit Havalimanına yaklaşık 729,99 TL'ye ortalama 55 dakikada ulaşabilirsiniz.
  • Eğer kara yoluyla Balıkesir'e gitmek istiyorsanız; ortalama 440,00 TL'ye alacağınız otobüs bileti ile yaklaşık 5 saat 19 dakikaya Balıkesir'e ulaşabilirsiniz.

Balıkesir'e ulaştıktan sonra şehir merkezinden otobüs veya minibüs kullanarak Cunda'ya gidebilirsiniz. Ancak deniz yolu kullanarak Cunda'ya gitmek istiyorsanız; İDO feribotları ile Bandırma'ya ardından Cunda'ya ulaşmanız mümkündür.

Gyoza nasıl yapılır? Japon mantısı gyoza tarifi nedir? İşte içi sulu dışı çıtır çıtır mantı...

İLİŞKİLİ HABER

Gyoza nasıl yapılır? Japon mantısı gyoza tarifi nedir? İşte içi sulu dışı çıtır çıtır mantı...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0