İstanbul'un en iyi kitap kafeleri nerede? İstanbul'da en iyi kitap kafeler hangileridir?

Gününüzü kitap ve kahvenin eşliğinde kendinize hoş vakitler ayırmak isterseniz İstanbul'da yer alan kitap kafelere şans verebilirsiniz. Peki, İstanbul'da en iyi kitap kafeler hangileridir? İstanbul'un en iyi kitap kafeleri nerede? İstanbul'da kitap okunacak en güzel kafeler hangileri? İşte yanıtlar...

Sonbahar mevsiminin ortasında olduğumuz şu günlerde serin havalar da kendini göstermeye başladı. Mis gibi kahve kokusu eşliğinde sıcacık bir hikayenin içerisine dalıp gitmek bu günlerde yapılacak en güzel aktivitelerin başında geliyor. Eve kapanmaktansa hem dışarıda bir şeyler yapmak hem de kitap okumak isterseniz İstanbul'un en güzel kitap kafelerine şans verebilirsiniz. İlginç tasarımları ve sakinliğiyle ilgi odağı haline gelen kitap kafelerde geniş bir kütüphaneye erişme imkanına da sahip olacaksınız. Gelin, İstanbul'un en iyi kitap kafelerine birlikte göz atalım.

  • İSTANBUL KİTAPÇISI

İstanbul'un birçok köşesinde dokuz şubesi bulunan İstanbul Kitapçısı, hem Avrupa hem de Anadolu yakasında oturanlar için kolay ulaşım imkanı tanıyor. Özellikle Kadıköy şubesinde bir yandan denizin ferah görünümüne kucak açarken bir yandan da dilediğiniz kitabı okuma fırsatına erişebilirsiniz. 

İstanbul Kitapçısı

İstanbul Kitapçısı

Birçok yayınevinin güncel kitaplarını bünyesinde barındıran bu kitap kafede aynı zamanda İstanbul'u anlatan kitaplara da göz atmayı unutmayın!

İstanbul Kitapçısından kareler

İstanbul Kitapçısından kareler

ADRES: Caferağa, Rıhtım Cad. Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi İçi, 34716 Kadıköy/İstanbul

  • MİNOA BOOKS & COFFEE

İstanbul'un en iyi kitap kafelerinden biri olarak gösterilen Minoa Books&Coffee, mekan tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kitaplarla süslenmiş devasa bir avizeyle müşterilerini karşılayan kafe, zengin kitap arşiviyle her kesime hitap ediyor.

Minoa Books Coffee

Minoa Books Coffee

Tatlılarıyla da ün kazanan Minoa Books&Coffee'de mutlaka kahve ve kitaba leziz bir tatlının eşlik etmesine izin vermelisiniz.

Beşiktaş Akaretler'de yer alan mekanda edebiyattan sanata, fotoğrafçılıktan grafik tasarıma, bahçecilikten yeme-içme kültürüne, çocuk kitaplarından çizgi romanlara kadar yaklaşık 45.000’in üzerinde yerli ve yabancı eserlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Minoa Books Coffee kitapçısı

Minoa Books Coffee kitapçısı

ADRES: Süleyman Seba Caddesi, Park Apartmanı, No 52/A, Akaretler, Beşiktaş, İstanbul

  • FAHRİYE CAFE

Eğer kitap okumak için sakin bir durak arıyorsanız Fahriye Cafe, tam da hayallerinizi süsleyecek kitap kafelerden biri! Adını Müjde Ar’ın Fahriye Abla filminden alan kitap kafe, İstanbul'un karmaşasından uzak kalmış nostaljik bir etkiyi müşterilerine sunuyor. 

Fahriye Cafe

Fahriye Cafe

Koltuklardan, tabak çanaklara kadar vintage dokunuşların yer aldığı mekanda çocukluk günlerinize doğru ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Anadolu Yakası'nda oturanların uğrak noktası haline gelen bu kitap kafeye yolunuz düşerse mutlaka portakallı yaban mersinli kek ve reyhan şerbetini de tatmanızı da öneririz. 

Fahriye Cafeden kareler

Fahriye Cafeden kareler

ADRES: Caferağa Mah. Moda Cad. Leylek Sokak, No 3/A, Kadıköy, İstanbul

  • FİLBOOKS 

Kitap severlerin gözdesi haline gelen Filbooks, kahvesiz ve kitapsız asla diyenler için eşsiz bir seçim olacaktır. Su yeşili ve beyazın buluştuğu ferah tasarımıyla huzurlu hissettiren Filbooks'u özel kılan unsurlardan biri de Türkiye'nin değerli sanatçılarından Cemre Yeşil ve onun kardeşi Faik Ali Yeşil’in imzasını taşımasıdır.

Filbooks

Filbooks

Çocuk kitaplarından sanat kitaplarına kadar her zevke hitap eden eserlerin yer aldığı bu kafeye geldiğinizde leziz keklerin tadına varmayı da unutmayın derim!

Filbooks hakkında detaylar

Filbooks hakkında detaylar

ADRES: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Ali Paşa Değirmeni Sk. 1/1, Beyoğlu, İstanbul

  • NAİL KİTAPEVİ

Kuzguncuk'ta yer alan Nail Kitapevi daha içerisine adım atmadan sizi bambaşka bir yolculuğa çıkaracak. Tarihi dokunun gözler önüne serildiği bu kitap kafe tavana kadar uzanan zengin kütüphanesiyle kitap severlerin ilgi odağı haline geldi. 

Nail Kitapevi

Nail Kitapevi

Sayısız kitabın arasında kaybolmak ve kendinizi mutlu edecek güzel bir zaman dilimi ayırmak istiyorsanız mutlaka buraya gelmenizi tavsiye ederiz.

Nail Kitapevinden kareler

Nail Kitapevinden kareler

ADRES: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul

KEYİFLİ GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

Sardalya balığı nasıl temizlenir? Sardalya balığının taze olduğu nasıl anlaşılır

İLİŞKİLİ HABER

Sardalya balığı nasıl temizlenir? Sardalya balığının taze olduğu nasıl anlaşılır
Şerbetli pide nasıl yapılır? Şerbetli pide nereye ait? Evde kolay yapılan şerbetli pide tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Şerbetli pide nasıl yapılır? Şerbetli pide nereye ait? Evde kolay yapılan şerbetli pide tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0