Sonbaharda hangi ülkelere gidilir? Sonbaharda yurt dışında gidilecek yerler nerelerdir?

Kimilerine göre hüznün kimilerine göre de umudun anahtarı olan sonbahar mevsiminde, doğanın arka bahçesine ayna tutmaya ne dersiniz? Kalabalıkların azaldığı, tatlı tatlı esen rüzgarların yağmur kokan topraklarla harmanlandığı bu muhteşem mevsimde soluğu yurt dışındaki rotalarda alabilirsiniz. Peki sonbaharda hangi ülkelere gidilir? Sonbaharda yurt dışında gidilecek yerler nerelerdir? İşte yanıtlar...

Yoğun bir yaz mevsimini geride bıraktığımız sonbahar aylarıyla beraber yepyeni umutların ve başlangıçların sembolü olan günlere doğru kucak açıyoruz. Doğanın adeta bir renk cümbüşüne büründüğü bu eşsiz zaman diliminde huzurlu ve dingin bir ruh hali de dört bir yanımızı sarıp sarmalıyor. Belki yaz aylarında deniz, kum ve güneş üçlüsünün dinamik etkisiyle enerjik bir tatilin tadını çıkardınız ve buna veda etmek sizleri hüzünlendiriyor olabilir. Ancak hiç endişelenmeyin! Farklı kültürlerin nefes kesen manzaralarla harmanlandığı sonbahar rotaları, seyahat tutkunlarına muhteşem bir tatil fırsatını altın tepside sunuyor. Gelin, sonbahar mevsiminde mutlaka gezip görülmesi gereken ülkeleri birlikte adım adım keşfedelim.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da sonbaharda gezilecek yerler nerelerdir? İstanbul'da en güzel tabiat parkları

SONBAHAR MEVSİMİNDE HANGİ ÜLKELERE GİDİLMELİ? SONBAHAR AYLARINDA NEREYE GİDİLİR?

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında tatil yapmak yerine sonbahar rotalarıyla günlerinize değer katmak isterseniz tavsiyelerimize kulak vermeye hazır olun! İşte, sonbahar mevsiminde gidebileceğiniz en güzel yurt dışı rotaları:

  • Puglia Bölgesi
  • Varşova
  • Kyoto
  • Maiendorf
  • PUGLİA BÖLGESİ

Her dönem benzersiz güzellikleri gözler önüne seren İtalya'da Toskana ya da Campania gibi kalabalık destinasyonlara gitmek yerine sakinliğiyle adından söz ettiren bir yere adım atmak isterseniz Puglia Bölgesi tam da aradığınız yer olabilir. İtalyan mutfağının köklü lezzetleri ve Barok mimarinin anavatanını seyahatseverlerle buluşturan Puglia Bölgesi, İtalya'nın kendine has dokusuna ev sahipliği yapıyor. Peki Puglia'da nereleri gezmeli?

Puglia

Puglia

Konik şeklindeki çatıları ve gri taş duvarlarıyla dünya çapında büyük bir popülerliğe sahip olan Trulli Evleri, Puglia Bölgesinde yer almaktadır. 400'den fazla değişik dizaynlı bu evlerin 1996 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak belirlendiğini söylemezsek olmaz! Bari bölgesindeki Alberobello'da sıklıkla yer karşımıza çıkan bu sevimli yapılar Puglia Bölgesinin otantik yapısına yakından şahit olmanıza olanak tanıyacak.

Trulli Evleri

Trulli Evleri

Öte yandan Grotte di Castellana mağaraları ve Saint Nicholas Bazilikası da çok kültürlülüğün ve eşsiz manzaraların bir yansıması olarak Puglia Bölgesinde ziyaretçilerini bekliyor.

Grotte di Castellana mağaraları

Grotte di Castellana mağaraları

Eğer seyahat rehberinize Puglia'yı eklemek isterseniz Akdeniz iklimi etkisi altında olan bu bölgeyi mayıs ila ekim ayları arasında gezip görmenizi tavsiye ederiz.

Puglia İtalya

Puglia İtalya

  • VARŞOVA

Modern caddeleri, tarihi zenginliği ve popüler noktalarıyla her yıl milyonlarca turistin akın ettiği Varşova, sonbahar aylarında gidilebilecek en özel rotalardan biri. II. Dünya Savaşı sonrasında talihsiz bir şekilde Naziler tarafından yerle bir edilen bir yeniden doğuşuna yakından şahitlik etmek isterseniz Varşova'daki ilk rotanız "Eski Şehir" yani "Old Town" bölgesi olmalı.

Varşova

Varşova

Arnavut kaldırımlı sokaklar ve Orta Çağ binalarıyla özdeşleşen bölgede Kraliyet Şatosu, Varşova Ayaklanma Müzesi, Wilanow Sarayı ve Fryderyk Chopin Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Varşova gezilecek yerler

Varşova gezilecek yerler

  • KYOTO

Japonya'nın en önemli turistik mekanlarına ev sahipliği yapan Kyoto, ülkenin geleneksel hatlarını koruyan muhteşem bir rota! Daracık sokaklar, güler yüzlü insanlar, rengarenk manzaralar ve hoşgörünün merkezi olan bu şehir, 'başkentlerin başkenti' olarak hafızalarda yer edinmektedir.

Kyoto

Kyoto

Higashiyama, Kitayama ve Nishiyama dağları ile çevrili olan şehir, Shinto ve Budist tapınakları ile turistlerin gözdesi haline gelse de burayı en özel kılan şey sonbaharda görsel bir şölene dönüşen nefes kesen manzarası.

Kyoto manzarası

Kyoto manzarası

Şehrin dört bir yanında bulunan tapınakların zen felsefesi ile bürünmüş bahçelerini süsleyen kiraz ağaçları, sonbahar mevsiminde görenleri kendine hayran bırakıyor. Eğer Kyoto'ya gelmeyi planlıyorsanız mutlaka bu huzur dolu anlara yakından şahitlik etmelisiniz.

Kyotodan kareler

Kyotodan kareler

  • MAİENDORF

İsviçre'nin saklı cevheri olarak bilinen Maiendorf, sonbahar ışıklarıyla parlak bir atmosfere bürünen huzurlu çayırları ve yeşilin binbir tonunu gözler önüne seren manzaralarıyla dingin bir tatil fırsatını vadediyor. Bu köyü özel kılan şey kartpostalı andıran manzarası, leziz İsveç yemekleri ya da oksijen deposu ormanlarının yanı sıra Heidi'nin köyü olması.

Maiendorf

Maiendorf

7'den 70'e herkesin severek izlediği Heidi'nin köyü olarak nam salan kasabada sevdiklerinize Heidi köyü damgalı kartlar gönderebilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve akşam saatlerinde sıcacık bir kupa dolusu kahvenizi yudumlayarak kitap okuyabilirsiniz.

Maiendorf manzarası

Maiendorf manzarası

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Frenk soğanı nedir ve faydaları nelerdir? Frenk soğanı hangi yemeklerde kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

Frenk soğanı nedir ve faydaları nelerdir? Frenk soğanı hangi yemeklerde kullanılır
2023 Sonbahar moda trend rengi nedir? Sonbaharda ne renk giyilir?

İLİŞKİLİ HABER

2023 Sonbahar moda trend rengi nedir? Sonbaharda ne renk giyilir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0