Frenk soğanı nedir ve faydaları nelerdir? Frenk soğanı hangi yemeklerde kullanılır

Frenk soğanı gerektiren bir tarifle karşılaştınız ve yeşil soğandan farkı ne diye düşündüyseniz ilk değilsiniz. Peki "Frenk soğanı nedir?" , " Frenk soğanı hangi yemeklerde kullanılır?" , "Frenk soğanının faydaları nelerdir?" sorularının cevabı yazımızın detaylarında yer alıyor.

Frenk soğanı,  diğer adı yaprak soğanı olarak bilinen bir tür soğandır. Botanikte Allium schoenoprasum adıyla da tanınan frenk soğanı, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye’de son yıllarda oldukça ilgi gören Frenk soğanının keskin bir tadı vardır. İyi bir yetişme koşulu sağlandığında 50 cm uzunluğuna kadar erişen frenk soğanı, ülkemizde ise Erzurum, Rize, Tunceli ve Hakkari gibi yerlerde yüksek kesimlerde yetişme imkanı bulur. Taze halde salata ve yemeklerde kullanabileceğiniz frenk soğanı, Van’ın meşhur otlu peyniri içinde yer alır ve baharat olarak yemeklerde de kullanılır. 

Arpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi? İşte cevabı İLİŞKİLİ HABERArpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi? İşte cevabı

Kuru Frenk soğanı ise dilediğiniz her tarife uyum sağlayabilir. Pizza sosu, makarna sosu, et marine sosu, çorba sosu gibi çeşitli şekillerde tüketilebilir. Dilerseniz çiğ Frenk soğanını kahvaltıda ve diğer öğünlerde maydanoz, marul gibi tüketebilirsiniz. Özellikle omlet, menemen gibi yumurtalı yemeklere; makarna, salata, ızgara etlere de lezzet katar. Yapraklardan bitkisel sirke yapılabilir. Krem peynirler doğranmış frenk soğanı ile uyumludur. Yoğurda eklenebilir.

FRENK SOĞANI FAYDALARI NELERDİR?

  • Frenk soğanı A vitamini içeren bir sebzedir. A vitamini sayesinde göz sağlığını korumaktadır.
  • Frenk soğanı, saçları besleyen bir soğandır. Yapısındaki vitamin ve mineraller sayesinde saç kuruluğu önlenir.
  • Frenk soğanı bağırsaklarda oluşan parazitleri temizler. Bağırsakların daha rahat çalışması için gerekli ortamı hazırlar. 

  • Frenk soğanı antioksidan bir sebzedir. Vücudu zararlı maddelerden kısa sürede arındırır.
  • Yapılan araştırmalara göre Frenk soğanını sık tüketenlerin uyku düzeni daha sağlıklı oluyor.

FRENK SOĞANI İLE YEŞİL SOĞAN ARASINDAKİ FARKLAR

Frenk soğanının içi boştur. Yeşil soğanın yapraklarının içinde bir katman daha vardır. Frenk soğanı kurutulduğunda baharat olarak kullanılabilir. Yeşil soğanın kurutulma özelliği yoktur. Çiğ şekilde tüketilir.

Sonbaharda hangi ülkelere gidilir? Sonbaharda yurt dışında gidilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Sonbaharda hangi ülkelere gidilir? Sonbaharda yurt dışında gidilecek yerler nerelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0