Arpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi? İşte cevabı

Günümüzde popüler olarak sevilen birçok yemeğe eklenebilen arpacık soğan, birden çok faydası olan bir besindir. Yemeklere muhteşem lezzet katan arpacık soğan evde olmadığında ne yapmalı konusunda kadınlar araştırma yapıyor. Bu durumda hepimizin aklına "Yerine başka soğan kullanamaz mıyım?" sorusu gelir. Sizin için bu sorunun cevabını araştırdık.

Arpacık soğanı, genellikle geleneksel soğan ve sarımsak arasında ince bir karışım olarak tanımlanan bir tada sahip küçük, uzun bir soğan türüdür. Pırasa, frenk soğanı, yeşil soğan, sarımsak ve beyaz, sarı ve tatlı soğan gibi diğer soğan çeşitlerinin yanı sıra Allium ailesine ait olan arparcık soğan, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, folat, B vitaminleri ve A ve C vitaminleri dahil olmak üzere daha konsantre bir protein, lif ve mikro besin kaynağıdır. Rengi bakır renginden griye kadar değişir. Arpacık soğanının iki ana türü vardır: Bunlar daha büyük ve güçlü bir tadı olan Jersey ya da “yanlış” arpacık soğanları ve daha küçük ve tadı daha hafif olan “doğru” arpacık soğanlarıdır.

Ayrıca arpacık soğanları vücudu koruyan ve kanser, kalp hastalığı ve diyabet hastalığı riskini azaltan, sebze ve meyvelerden elde edilebilen bir tür antioksidan olan flavonoid de içerir. Arpacıkların yumuşaklığı, onları daha hassas tatlar gerektiren tarifler için ideal hale getirir.

Arpacık yemenin bazı popüler yolları şunlardır:

  • - diğer sebzeler, tofu veya etin yanında ızgara,
  • - doğrayın ve kızartmaya, çorbalara ekleyin,
  • -  doğrayın ve salataların veya makarna yemeklerinin üzerine çiğ serpin,
  • - ev yapımı pizza üstünde kullanın,
  • - kıyma ve soslarla birlikte kullanın.

Hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı? Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklarİLİŞKİLİ HABERHangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı? Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar

EĞER ARPACIK SOĞAN YOKSA NE KULLANILIR?

Elinizde arpacık yoksa, en iyi ikame ortak bir soğan artı bir tutam kıyılmış veya kurutulmuş sarımsaktır. Arpacık soğanlarının ve geleneksel soğanların farklı lezzetler sunduğunu unutmayın.

Soğanları bir bütün soğan yerine değiştiriyorsanız, genellikle bir tarifte her soğan için üç arpacık kullanılması tavsiye edilir. Yine, arpacık soğanı yaygın soğan ile aynı tadı sunmaz.

Arpacık soğanları, çorbalar, salatalar ve soslar gibi çeşitli yemeklere mükemmel bir katkı sağlayabilen hafif bir tada sahiptir. Birçok tarifte, arpacık soğanları sarımsakla karıştırılmış soğanlarla değiştirebilirsiniz.

Arpacık soğanı çiğ eklemeniz gereken tariflerde kuru soğan kullanmak pek uygun olmaz. Kuru soğanın lezzeti çok baskın gelecektir.  Öte yandan arpacık soğan daha küçük ve ince katmanlı olduğundan, tarifte kuru soğan kullanacaksanız çok daha ince doğramanız gerekir.

Aynı şekilde kuru soğan yerine de arpacık soğanı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle yoğun soğan tadından hoşlanmayanlar için arpacık soğan uygun bir seçenek olabilir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

ali bey 2 yıl önce

hiç gerek yok efendim, öyle pahalıda değil arpacık soğan. direk biz üreticiden alın bol bol kullanır, ucuz ucuz tüketir, bir sonraki sene üretimimize de destek vermiş olursunuz.

Don tişört 2 yıl önce

Ula biz ekmeği çöpe atan bir millet olduk arpacık ne ki?

mutlu gözde 2 yıl önce

ev hanımlarımız cok yoruluyorlar çamasır,bulasıki ev süpürme 1 sogan kesmek varken niye 3 veya bes arpacık soganla ugrassınlar

Toplam 1 beğeni

yunus 3 yıl önce

vay be nelerle uğraşıyoruz.

Toplam 3 beğeni