Hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı? Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar

Tencere yemeklerinin olmazsa olmazı soğanın kırmızı, sarı ve beyaz olmak üzere 3 çeşidi bulunmaktadır. Soğanlarının çeşidine göre yemekte kullanım alanları da değişmektedir. Peki hangi soğan hangi yemekte kullanılmalı? İşte soğanlarla ilgili işinize yarayacak bilgiler:

Yemeğe kattığı lezzetiyle mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden olan soğanın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Soğanlarının türlerine göre kullanmak soğanlardan daha çok verim almanızı sağlar. Genelde kadınlar yemek yaparken evde hangi renk soğan bulurlarsa direk alıp onu kullanılır. Lezzet açısından birbirinden farklı olan kırmızı, sarı ve beyaz soğanı yapacağınız yemeğe göre kullanmanız yemeğin lezzetini daha da arttıracaktır. Pazardan ya da marketten soğan alırken ağırlığı fazla olanları almanız gerekir. Çünkü hafif olan soğanlar olgunlaşmış yaşlı soğanlardır ve hemen bozulurlar. Aldığınız soğanların çok çabuk bozulmasını engellemek için mutlaka serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Peki hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı? Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar nelerdir? İşte soğan çeşitleri hakkında tüm merak edilenler haberimizde:

TIKLA OKU: ARPACIK SOĞAN BEYAZ SOĞAN YERİNE KULLANILIR MI?

HANGİ SOĞAN ÇEŞİDİ HANGİ YEMEKTE KULLANILIR?

Hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı?

Hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı?

KIRMIZI SOĞAN

Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar nelerdir

Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar nelerdir

Adı genelde mor soğan olarak bilinen kırmızı soğanı yemeklerde pişirip tüketmek yerine çiğ tüketmeniz daha doğru olur. Çünkü kırmızı soğan pişirdikten sonra lezzetini kaybediyor. Daha çok salatalar da çiğ olarak tüketmeniz gereken bu soğan çeşidini ayrıca Balsamik sirkeyle birazcık fırınlayıp da tüketebilirsiniz.

SARI SOĞAN

Sarı soğan diğer soğanlardan farkı

Sarı soğan diğer soğanlardan farkı

Sarı soğan bütün yemeklerde pişirip kullanabileceğiniz hafif tadıyla tencere yemeklerin lezzetine lezzet katmaktadır. Soğanın tadı yaptığınız yemeğin tadının önüne geçmediği gibi uygun fiyatıyla da mutfaklarda en çok kullanılan soğan çeşididir. Çiğ olarak da tüketebileceğiniz sarı soğan karamelize yapmak için en ideal soğan çeşididir.

BEYAZ SOĞAN

Beyaz soğan hangi yemeklere kullanılır

Beyaz soğan hangi yemeklere kullanılır

Beyaz soğanı daha çok yemekleriniz için hazırladığını soslar için kıvamı yoğunlaştırmak için kullanabilirsiniz. Sarı soğana göre daha keskin ama piştiğinde yumuşayabilir ve tatlanabilir. O yüzden daha çok patates, salata, yumurta salatasında kullanabilirsiniz.

Evleriniz için birbirinden şık kilim modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Evleriniz için birbirinden şık kilim modelleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0