APP plaka nedir? APP plaka yasak mı? APP plaka kullanmanın cezası ne kadar?

İçişleri Bakanlığı tarafından APP plaka (Avrupa Press Plaka) kullanımı hakkında yapılan yeni bir açıklama, araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. APP plaka kullanma konusunda ısrarcı davranan sürücüleri diken üstünde bırakan açıklama hakkında detayları merak eden birçok kişi "APP plaka yasak mı? APP plaka cezası ne kadar?" gibi soruların yanıtını arama başladı.

Motorlu taşıtların trafiğe çıkabilmeleri için sahip olması gereken pek çok yasal zorunluluk bulunmaktadır. Trafik sigortası, araç muayenesi ve tescil belgesi gibi gerekliliklerin yanı sıra ön plana çıkan zorunlulukların başında 'plaka' yer alıyor. 1 Ocak 2024'te yürürlüğe giren yeni plaka düzenlemesiyle birlikte yeni tescil edilen ya da bastırılan plakaların "karekodlu" olacağı duyuruldu. "Karekodlu plaka" uygulaması için milyonlarca araç sahibi harekete geçerken devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılmaya başlanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Özellikle APP plaka kullanımı bazı yasal sorunlara yol açabiliyor. Peki, APP plaka nedir? APP plaka kullanımı neden yasak? İşte tüm soruların yanıtı haberin devamında...

Karekodlu plaka dönemi başladı! Karekodlu plaka nedir, nasıl alınır? Karekod plaka zorunlu mu?İLİŞKİLİ HABERKarekodlu plaka dönemi başladı! Karekodlu plaka nedir, nasıl alınır? Karekod plaka zorunlu mu?

APP PLAKA NEDİR?

Modifiye tutkunları başta olmak üzere araç estetiğini göz önünde bulunduran sürücüler, Avrupa Press Plaka olarak da bilinen APP plaka ile daha büyük ve kalın karakterlerden oluşan yazı stillerini plaka üzerinde tercih ediyor. Görünüşüyle büyük beğeni toplayan bu plaka modelleri, yasal açıdan problem oluşturabiliyor.

APP PLAKA YASAK MI? APP PLAKA NEDEN YASAK?

Resmi kurumlar tarafından üretilme APP plakalar, genellikle standart mühürler ya da hologramlar gibi yasal güvenceleri içerisinde kapsamıyor. Trafik kurallarıyla uyumlu olmayan APP plakalar, kusurlu bir davranış olarak kabul edildiği için yasaktır. Eğer APP plaka kullanıyorsanız bu davranışın idari para cezasıyla sonuçlandığını bilmelisiniz.

App plaka

App plaka

APP PLAKA CEZASI NE KADAR? APP PLAKA KULLANMANIN CEZASI NEDİR?

Yasalarca belirlenmiş plaka kullanımının dışına çıkan her türlü uygulama cezayla karşı karşıya kalmanıza neden olacaktır. APP plaka kullanımının cezası 2.647 TL olarak belirlenmiştir. Öte yandan sahte plaka kullananlar da 32.170 TL para cezası ödemekle yükümlüdür.

App plaka cezası

App plaka cezası

Çocuklarda iştahsızlığa neden olan beslenme hataları nelerdir? Çocuklarda iştahsızlık sebepleri

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda iştahsızlığa neden olan beslenme hataları nelerdir? Çocuklarda iştahsızlık sebepleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0