Saçlarınız hemen uzasın istiyorsanız...

Saçlarımızı uzatmak, güçlendirmek için bir de yılan yağını deneyelim..

'Bir kadının makyajı, saçlarıdır.' cümlesinde hepimiz hemfikir olsak bile, saçımız yıprandığında kestirmeden de sağlıklı ve canlı saçlara kavuşamadığımızı hepimiz biliyoruz. Saçlarınızı gönül rahatlığıyla emanet ettiğiniz kuaförler saçlarınızı istediğiniz hale getirebiliyorsa eğer ki şanslısınız. Çünkü günümüzde kadınların yarısından fazlası saçlarını gönül rahatlığıyla bir kuaföre emanet edemez oldu artık. Bizim kısa ve uzun anlayışımızla maalesef ki kuaförlerin anlayışı bir olmuyor, bu da bize beğenmediğimiz saçlar sunuyor.

Eski Mısır’da yılan yağı, aslan ve timsah gibi önemli hayvanların yağlarıyla karıştırılmış ve kelliğe çözüm olarak kullanılmıştır.  

İster kısalığından şikayetçi olun, ister yıpranmasından saçlarla ilgili dertlere deva bir yağ bulduk ki bu sefer saçlarınızın uzaması garanti!

Zamanla saçlarımızın uzaması için aktarlardan, kozmetik mağazalarından alabileceğimiz bir sürü yağ çıktı ortaya. Denemelerimizin sonucunda bazıları işe yaradı, bazıları ise yaramadı ama bu yağı kullanan herkes bir faydasını gördü. Bir çok kuaförün tercihi olan yılan yağını siz daha önce hiç denediniz mi peki? Denemediyseniz bile üzülmeyin çünkü uyguladıktan sonra çok sevineceksiniz! Yılan yağını nasıl uygulamanız gerektiğini sizin için araştırdık ve bulduk..

Yılan-yağı-nasıl-kullanılır-ve-faydaları2

Yılan-yağı-nasıl-kullanılır-ve-faydaları2

 İşte nasıl uygulamanız gerektiği ve faydaları;

- Saçınız çok ısıya ya da çok soğuğa maruz kalıpta yıpranmış ise yılan yağını direk uygulamanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Eğer badem avokado, susam, lavanta yağı gibi saça faydası olduğunu düşündüğünüz yağlarla beraber karıştırıp kullanacaksanız, saç diplerinden başlayarak yağı tüm saçınıza iyice yedirmeniz gerekiyor. Yaklaşık 2 saat saçınızda bekletin ve şampuanla iyice yıkayın. Ayda en az 2 kere maske halinde kullanırsanız saçınızın normalden 2 kat daha hızlı uzadığını görebilirsiniz.

-Yılan yağını tek başına kullanmayı tercih ederseniz saçlarınızın özellikle dökülen yerlerine ve seyreklik ya da kuvvetsizlik gördüğünüz yerlere 1-2 damla sürmeniz yeterli olacaktır.

Parmaklarınızla saç diplerinizi ovuşturarak yağın iyice yedirilmesini sağlamanız gerekiyor.

20-30 dakika bekledikten sonra ılık su ve şampuanla saçınızı iyice yıkayın.

Haftada 3-4 kez bunu uygulayabilirsiniz. 

Yağı bulma kısmına gelirsek ise artık bitkisel ürün ve bitki satan bir çok aktarda mevcut.

Kozmetik mağazalarında da satışı bulunan bu yağın fiyatı da oldukça bütçelere uygun.
 

yasemin.com

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

mergül 4 yıl önce

zıgavus narlı sampuan sac uzatmada oldukca etkılı sac kremı kullanmama bıle gerek kalmadı

nadıde 4 yıl önce

umdugumdan cok cabuk uzadı sacım zıgavus narlı harıka

sınem kara 5 yıl önce

zıgavus narlı sampuanı bende kullanıyorum soylendıgı kadar etkılı sacım cok cabuk uzadı

Fadik 7 yıl önce

Saç uzatan birkaç şampuan denedim.Zigavus narlı şampuanla saçlarımın çok hızlı uzadığını farkettim.

Toplam 1 beğeni