Kadınlar için makyaj önerileri

Tesettürlü hanımlar makyaj yaparken nelere dikkat etmeli? Makyaj tonları başörtüsü rengine uygun olmalı mı? İşte tesettürlü kadınlar için makyaj önerileri...

Tesettürkadınların da vazgeçemediği makyaj konusunda sizlere bir kaç öneride bulunmak istiyoruz. Doğru renklerle yapılan makyaj her kadını güzel ve bakımlı gösterir. Özellikle tesettürlü kadınların abartılı ve çok renkli makyaj yapmalarını tavsiye etmiyoruz. Sade ve soft renkler sizleri çok daha şık ve güzel gösterecektir. 

Kıyafetinizin yanında seçeceğiniz başörtüsüne de yapılan makyajla uyum sağlamasına dikkat edin. Başörtüsüyle sürekli aynı tonlarda yapılan makyaj görüntünüzün basit ve boğuk görünmesine neden olacaktır. 

Gözlerinizi ön plana çıkarıp dudaklarınızı soft pembe rujla renklendirmeniz ve mümkün olduğunca allık kullanmamak tesettürlü kadınların tercih edebileceği makyaj türüdür.

İnce bir kat fondöten uygulayabilirsiniz. Sonrasında göz şekliniz de buna müsaitse ince bir eyeliner çekip rimel uygulayabilirsiniz. Gözlerinizin dışına doğru biraz uzatmanız eğer şal kullanıyorsanız gözlerinizi daha fazla ortaya çıkaracaktır. Biraz daha yüzünüze renk katmak isterseniz, başörtünüzle aynı renklerde ya da siyah bir göz kalemi kullanabilirsiniz. Açık pembe tonlarında bir ruj ya da bir parlatıcı ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Tesettürlü kadınlarda renkli farlar ya da yoğun uygulanan allık ve koyu renklerdeki rujlar daha çok dikkat çektiği için tercih edilmemelidir. Bu durum daha çok makyajınızı ön plana çıkarır. Makyajınız güzelliğinize gölge düşürmesin.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 5

emin 7 yıl önce

sizin gibi islam dostu görnüp de islama zarar veren başka kim var acaba Allah sizi bildiği gibi yapsın. Sizin gibler içimizdeyken dışarda Allah düşmanı aramaya ne hacet!!! Yazıklar olsun size.

Toplam 2 beğeni

abdullah 23 7 yıl önce

tesettürlü olan birinin makyaj yapması ve uygunsuz davranışlarda bulunması kesinlikle kabul edilemez .ya İslama uyun hareket etsinler yada hiç tesettür kıyafetleri giymeyin.tesettüre girip te boyanan veya uygunsuz davranışlarda bulunanları kınıyorum.İslama zarara veriyorsunuz.Ya olduğunuz gibi görünün yada hiç görünmeyin.

Toplam 5 beğeni

hakan 7 yıl önce

tesettür bana bakma demek maksaj olunca tam tersi oluyor.bide oje yapanlar

Toplam 8 beğeni

Mustafa 7 yıl önce

Makyaj yapan bayana "Kapalı " denebilir mi acaba?

Toplam 28 beğeni

Kezii 3 yıl önce

Makyaj yapmak her kadının doğal hakkıdır o yüzden kapalı bayanın yapmasında da sıkıntı yok

Toplam 0 Beğeni