Makyaj yokmuş gibi makyaj nasıl yapılır?

Doğal görünmeyi sevenler ve hem makyaj yapmak isteyip hemde makyajsız gözükmek isteyenlere: No makeup makeup nasıl yapılır sizin için araştırdık...

Makyajsız da çok güzel gözüküyorsun lafını sadece erkeklerden değil bayanlardan da duymak kimin hoşuna gitmez ki? No makeup makeup yani makyaj yokmuş gibi makyaj son zamanların makyaj trendleri arasında yer edinmiş durumda. No makeup makeup nasıl yapılırmış ögrenelim...

Makyaj yokmuş gibi makyaj nasıl yapılır?

1. Adım

Makyajdan önce dikkat etmemiz gereken en önemli kural cildimizi sağlıklı ve temiz tutmamızdır. Yüzümüzü yıkayıp, kurulayım ve ardından nemlendiricimizi sürelim.



2.Adım 

Makyajımıza cildimize fondöten veya fondöten yerine ne kullanıyorsak (BB,CC, DD krem vb.) sürerek başlayalım.



 3.Adım 

Göz altlarımızda ki morluklardan, çizgilerden rahatsız oluyorsak, bu görüntüyü gizlemek için concealer yani kapatıcımızı sürüyoruz.



4. Adım 

 Makyajımızın uzun süre dayanması için tabii kide yüzümüze bir miktar pudra sürüp, kalın ve kabarık bir makyaj fırçasıyla pudrayı yüzümüze dağıtalım.



5. Adım 

 Çok uğraşmadan, doğa tonlarda bir allık fırça yardımıyla elmacık kemiklerimize sürelim.

6. Adım 

Kaşlarımızı şekillendirmek ve doldurmak için kaş rengimize yakın kaş farı, kaş jeli veya kaş kalemlerini kullanalım.



7.Adım

Eğer kullanıyorsak, kirpik kıvırma aleti ile kirpiklerimizi kıvıralım, ardından kirpiklere hafif bir rimel uygulayalım. Rimeli tek kat sürersek çok daha doğal duracaktır zaten amacımız makyaj yokmuş gibi görünüp aksine makyaj yapmaktır. 1 kat rimelden fazlası doğallığı bozabilir. Aynı zamanda dilersek şeffaf rimel ile kirpiklerimize şekil verebiliriz.



8. Adım 
 Dudaklarımızı çok simli olmayan bir parlatıcıyla ya da dudak rengimize yakın dudak renklendiricisiyle makyajımızı tamamlayalım. 

İşte makyaj yokmuş gibi makyajımızla artık hem doğal gözüküyoruz hem de makyaj yapıyoruz...


yasemin.com

BİR YORUM YAPIN 0