Doğru renk fondöten nasıl seçilir?

Pürüzsüz bir makyajın olmazsa olmazı fondötendir. Peki doğru fondöten rengi nasıl seçilir?

Pürüzsüz bir makyajın olmazsa olmazı fondötendir. Cildinize sürdüğünüz ürünler ne kadar cilde oturur ve pürüzsüz görünürse üzerine sürdüğünüz herşey daha güzel görünür. Ama cildinizi pürüzsüz göstermek adına kat kat fondöten sürmek cildinize ciddi zararlar verebilir. Bunun için günlük kullanımda ince yapılı ve doğal duran ürünleri tercih etmek daha doğrudur.

Fondöten seçerken cilt tipi ve doğru rengi bulmak ne kadar kafa karıştırsa da birkaç püf noktayla doğru ürünü bulabilirsiniz.

Kusursuz bir cilt makyajı istiyorsanız ilk olarak cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Nemlendirici seçerken bir doktordan tavsiye almanız gerekir.

Doğru fondöten nasıl seçilir?

Fondöten alırken cilt tipinize uygun ürün grubuna bakarak renk seçmeniz gerekir. Her cilt tipinin kendine ait fondöten grubu bulunur. Fondötenin rengi seçmek için en doğru yer boyun bölgesidir. Cilt tonunuza yakın 1-2 fondöteni boynunuza sürerek en yakın olanı kolayca bulabilirsiniz. Ama bu seçimi mağaza ışıkları altında değil de gün ışığında yapmanız gerekir. Çünkü mağaza ışıkları her zaman doğru cilt renginizi göstermez.

BİR YORUM YAPIN 0