Saçlarınızı çekirdekle besleyin!

Vücudun besinlere ihtiyacı olduğu gibi saçlarında ihtiyacı vardır. Ceviz ve ay çekirdeği ile saçlarınıza gerekli olan besinleri verebilirsiniz.

Vücudun besine ihtiyacı olduğu gibi saçlarında iktiyacı vardır. Bunun için dengeli ve düzenli beslenmek önemlidir. Yediğiniz her besin saç köklerini besleyerek güçlendirir.

Protein ağırlıklı besleniyorsanız saçlarınıza gerekli olan besinleri veriyorsunuz demektir. Saçınıza bakım yapmak için E vitaminine ihtiyacınız var. E vitaminini kuruyemiş yiyerek de almak mümkün. Peki hangi kuruyemişler saça iyi gelir?

Ceviz 

Ceviz, omega-3, biotin ve E vitamini bakımından zengin bir besindir. Güneş saçlara uzun vadede zarar verir. Bu zararı önlemek için biotinle beslenmek gerekir. Yeterli biotin tüketmemek saç kaybına neden olur. Cevizin içindeki bakır minerali saçın rengini koruyarak, parlak ve canlı olmasını sağlar.

Ay çekirdeği

Ay çekirdeği içerisinde zengin E vitamini bulundurur. Ay çekirdeği tüketmek kılcal damarların, saç derisinin ve köklerinin beslenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0