Cildi gençleştiren aspirin maskesi! Aspirin maskesi nasıl yapılır?

Kimse daha genç görünmenin formülüne "Hayır" demez. Yaşlanma karşıtı olan aspirin ile yapacağınız maskeler ile hem daha genç görünün hem de kırışıkları ortadan kaldırın. Genç yaşta ciltte oluşan kırışıklıkların önüne geçmek için evde uygulayabileceğiniz bazı tarifler vardır. İşte kırışıklık oluşumunu engellemek için hazırlayabileceğiniz maske tarifleri...

Genellikle aspirinin ağrı kesici özelliğinden faydalanırız. Fakat bilmemiz gereken oldukça önemli bir özelliği ise anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliğinden dolayı sivilceli olan ciltlerde ciddi oranlarda iyileşme sağlaması ve ölü olan hücrelerin ciltten arındırılması için cilt maskeleri içerisinde kullanılır. Güneş, beslenme, sigara tüketimi ve stres nedeniyle ciltte kırışıklar oluşur. Kırışıklıklar sadece yaşlanma belirtisi olarak bilinse de hava koşulları ve yaşama biçiminden kaynaklı olarak genç yaşta kırışmalar oluşabilir. Genç yaşta oluşan kırışıklıkların önüne bazı maskeler ile geçebilirsiniz.  Peki, aspirin maskesi tarifi: Kırışıklık ve gözenekleri sıkıştırmak için aspirin maskesi nasıl yapılır?

cilt bakımı

cilt bakımı

İşte aspirin ile hazırlayabileceğiniz maske tarifleri:

LİMON VE ASPİRİN MASKESİ

MALZEMELER
3 adet aspirin,
3 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
Bir kasede aspirin ve limonu karıştırarak eritin. Aspirin yapışkan kıvama gelince yıkanmış yüze sürerek 10 dakika boyunca bekletin ve ardından yüzünüzü durulayın.

BAL, YOĞURT VE ASPİRİN MASKESİ

MALZEMELER
5 aspirin,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1/2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI
Aspirini ufalayarak bal ve yoğurtla karıştırın. Temiz cilde maskeyi sürün ve yarım saat bekletin. Maske kuruduktan sonra ılık su ile durulayın.

aspirin maskesi

aspirin maskesi

ASPİRİN MASKESİ

MALZEMELER
3 adet aspirin,
3 yemek kaşığı ılık su

YAPILIŞI:
Aspirin ve suyu yapışkan bir kıvama gelene kadar karıştırın. Temiz yüze maskeyi sürün ve 10 dakika boyunca bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

3 maskeyi de hafta 1-2 kere uygulayabilirsiniz. Her maske uygulamasından sonra cildi tonik ile silin ve nemlendirici uygulayın.

NOT : Hassas ve alerjik cilt yapısına sahip kişilerin doktor kontrolünde uygulaması gerekir.

Siyah pirincin faydaları nelerdir? Uzmanlar yaşlandırmayı önleyen siyah pirinci öneriyor...

İLİŞKİLİ HABER

Siyah pirincin faydaları nelerdir? Uzmanlar yaşlandırmayı önleyen siyah pirinci öneriyor...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0