Bu hatalar cildi yaşlı gösteriyor!

Yanlış uygulanan makyaj yüzü olduğundan daha yaşlı gösterebilir. Doğru uygulama ise sizi olduğunuzdan daha genç gösterir. İşte makyajda sıklıkla yapılan hatalar ve çözümleri...

1. Yüksek kapatıcılı ve yoğun yapılı fondöten kullanmak

Kat kat fondöten ve kapatıcı sürmek ince çizgileri belli ederek göze çarpmasına neden olur. Daha doğal ve genç görünmek için daha ince yapılı ürünler tercih edin. Kapatıcıyı da tüm yüze uygulamak yeri bölgesel sorunlar olan yerlere uygulayın.

2. Pudrayı fazla sürmek

Sıkıştırılmış toz pudralar cildi her zaman daha pürüzlü gösterir. Çok yağlı bir cilde sahipseniz pudrayı ince bir şekilde burun, çene ve alın bölgenize uygulayın. 

3. Nude rujları tercih etmek

Açık tonlardaki rujlar dudakları daha kuru gösterirken çizgileri de belli eder. Aynı zamanda yüzü daha solgun gösterir. Bunun yerine mercan veya şeftali tonlardaki rujları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bu tonlar sizi daha canlı ve sağlıklı gösterir.

4. Nemlendirici sürmeyi unutmayın

Nemlendirilmemiş cilt, makyaj uygulandığında kırışıklıkları ve pürüzleri belli eder. Bunu önlemek için makyaja başlamadan önce cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. 

5. Göz altı kremini yanlış uygulamayın

Göz altındaki deri çok hassas olduğu krem uygularken daha dikkatli olunması gerekir. Göz altına krem uygularken küçük dokunuşlarla yumuşak şekilde masaj yaparak uygulayın. Serçe parmağınızla küçük halkalar yaparak kremi uygulamak işinizi kolaylaştırmış olur.

BİR YORUM YAPIN 1

kısa boylu 6 yıl önce

Mesela Adele elli üç gibi gözüküyo