Güneşten korunmak için şemsiyelere güvenmeyin!

Plajda güneşin zararlı ışınlarından maruz kalmak için şemsiyeler tercih edilir. Ancak yapılan bir araştırma şemsiyelerin cilt koruması için yeterli olmadığını gözler önüne serdi.

Amerika'daki JAMA Dermatoloji tarafından yapılan bir araştırma plaj şemsiyelerinin cilt koruması için yeterli olmadığını ortaya çıkardı. Dermatoloji şirketi aynı şartlarda şemsiye ve güneş kremi kullanan üzerinde bir araştırma yaptı.

Araştırmada plaj şemsiyesi kullananların yüzde 78'inin, güneş kremi kullananların ise yüzde 25'inin sonra güneşi yanığı olduğunu gösterdi. Araştırma kapsamında plaj şemsiyesi kullanan kişiler gözlendi ve hep şemsiyenin gölgesinde kalması sağlandı. Ancak şemsiyeyle gölge altında kalmanın UVA ışınlarını engellemede etkili olmadığı ortaya çıktı.

Dermatologlar, güneşten korunmak için şemsiyenin yeterli olmadığını koruyucu krem ve giysilerden yardım alınması gerektiğini söyledi. Günlük olarak SPF 50 değerindeki güneş kremleri zararlı UV ışınlarının yüzde 98'ini, SPF 30 ile de yüzde 97'sini engelleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0