Kusursuz bir yüz için tüyolar...

Etkileyici bir güzellik için makyaj malzemelerini farklı yöntemlerle uygulayıp, ürün seçimi yaparken de dikkat etmemiz gerekenleri söylüyoruz.

Hepimizin isteği cildimizi ışıltılı ve taze gösteren, hafif yapılı aynı zamanda iddialı bir makyajla güzelliğimizi ön plana çıkarabilmektir. Biraz ipucu ve hileyle bu görünüme kavuşmak hiç de zor değil! İşte size birkaç sır…

1.Fondöten seçimi

Kadife gibi bir cilt görünümü için öncelik olarak tenimize uygun bir fondöten seçiyoruz. Doğallığı yakalamak adınaysa fondötenin renk seçimini yaparken bileğimizi baza almak yerine boynumuza uyguluyoruz. 

2.Yoğun kaşlar

Kaşlarımıza uygulayacağımız hafif yapılı bir pudranın ardından kaş farımızla belirginleştirip son olarak sabitleyici kaş maskaramızla tamamlıyoruz. Pudra sayesinde kaşlarımız olduğundan daha gür görünecektir.

3.Çekici bakışlar

Fondötenimizin göz kapaklarında birikmesi kuşkusuz kötü bir görünüme sebep oluyor. Bunun için göz kapaklarımıza biraz pudra uyguluyoruz. Seçtiğimiz koyu renk farı incecik bir fırçayla kirpik diplerimize sürüyoruz. Kuyruk sevenler elbette sonunu biraz daha uzatabilir. Göz pınarlarımıza uygulayacağımız ışıltılı ve açık renk farla da gözlerimizi aydınlatabiliriz.

4.Dolgun ve kıvrımlı kirpikler

Kaşlarımız gibi kirpiklerimize de biraz pudra uyguluyoruz. Kirpik kıvırıcımızın göz kapağına gelecek kısmını göz kalemiyle boyadıktan sonra kıvırma işlemini yapıyoruz. Saç kurutma makinesiyle kıvırıcımızı ısıtıp uyguladığımızda da kalıcı kıvrımlar elde edebileceğimizi unutmayalım.Rimelimizi uçlardan değil kirpik köklerinden uygulayarak daha dolgun görünmelerini ve kıvrımlarının sabitlenmesini sağlıyoruz. Biraz bekledikten sonra maskaramızı kirpik uçlarına da uyguluyoruz.

5.Kırmızı rujla gözaltı morluklarını yok et!

Gözaltındaki renk değişiklerini kapatmaya kapatıcının çaresiz kaldığı yerlerde biraz kırmızı ruj uygulayarak bunun üstesinden gelebiliriz. İyice dağıttıktan sonra kapatıcımızı uygularsak değişimi fark edeceğiz.

6. Taşırmadan ruj sürmek

Seçtiğimiz ruj rengine yakın renkteki dudak kalemiyle, pudra uyguladığımız dudaklarımızın üst tarafındaki birleştiği noktaya çarpı işareti çiziyoruz. Yumuşak çizgilerle dudaklarımızı çerçeveledikten sonra fırça yardımıyla rujumuzu sürüyoruz. 

7. Çok yönlü kullanım

Geldik makyajımızın son adımına…

Kontürle uğraşacak vaktimiz yoksa, cilt rengimizden iki ila üç ton koyu renk bir pudrayı yada bronzerı (bronzlaştırıcı) elmacık kemiklerimizin altındaki boşluğa, saç dipleri, kaş kenarları ve çene bitimlerine uygulayarak pratik ışık oyunlarıyla yüzümüzü daha karakteristik hale getirebiliriz.

Highlighter (vurgulayıcı) içinse elimizdeki açık renk farları değerlendirebiliriz. Sevimsiz misafir olan sivilceleri kamufle etmek içinde elimizdeki yeşil farı sivilce üzerine uyguladıktan sonra fondöten ve kapatıcıyla yok edebileceğimizi unutmayalım!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0