Cildinizi nemlendirerek çatlaklara engel olun

Çatlaklar her yaşta kadınların korkulu rüyası olmuştur. Oluştuktan sonra düzelmeyen ve belirli bir tedavi yöntemi bulunmayan çatlaklar için önceden önlem alınması gerekir.

Çatlakların birçok sebebi olmakla beraber en belirgin olanları ergenlik döneminde hızlı büyüme, hamilelikte aşırı kilo alıp-  verme, düzensiz beslenme, deride kuruluk gibi nedenlerle derinin hızlı bir şekilde büyüyüp yırtılmasıdır. Aşırı gerilen derinin içinde bulunan liflerin kopmasıyla oluşan çatlaklar estetik olarak kötü bir görüntüye sebep oluyor. 

Çatlaklardan korunmak ve cildinizi nemlendirmeniz için uzmanlar şunları öneriyor:

Çatlaklarla mücadele de en önemli nokta dengeli beslenmektir. Bol bol E ve C vitamini almaya dikkat edin. 
Çatlakların oluşma nedenlerinden en önemlisi vücudun nemsiz kalmasıdır. Bu sebeple çok su içmeye çalışın.
Cildi nemlendiren önemli unsurlardan biri de doğal yağlardır. Aloe vera, badem yağı, susam yağı ya da bebek yağını her banyodan sonra kullanın. Ayrıca cildinizi nemlendirmek için A vitamini yönünden zengin olan yiyecekler tüketmeye özen gösterin.
Ph derecesi yüksek sabunlardan uzak durun. 

Bunların dışında çatlakların oluşmasını engellemek için hızlı kilo alıp vermekten kaçının,  sıkı giyinmeyin, sıkı taytlar ve pantolonlar kan dolaşımını olumsuz yönde etkiler. Soğuk suyla duş almaya dikkat bu kan dolaşımınızı hızlandırır. Esneme hareketleri yapın. Banyoda kendinize peeling uygulayın. Bunun için piyasada birçok ürün mevcut. Ancak evde su ve kahve ile yapacağınız bir karışımla da peeling yapabilirsiniz. 

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0