Daha önce duymadığınız saç kesim hileleri

Saçlarının her zaman güzel ve bakımlı olmasını her kadın ister. Birkaç küçük kesim hilesiyle her zaman güzel duran saçlara sahip olabilirsiniz.

İşte her zaman işinize yarayacak kesim hileleri ve uzmanından öneriler 

Örümcek kesim yaptır    

Saç uzunluğu çene ya da omuz hizasına gelen kadınlar, saçını kat kat kestirmeli.Kuaförün, makasını dik tutarak, saç tutamlarını uçları sivri olacak şekilde kesmesini söyleyin.  

New York’taki Warren-Tricomi Salon’un sahibi Stilist Edward Tricomi, bu kesimin saç uçlarını yumuşattığını söyleyerek şunları anlatıyor: “Böylece saçın uzasa bile, kuaför salonundan yeni çıkmış gibi görüneceksin. Saçını böyle kestirirsen zamanla bozuk bir görünüm almasını engellersin.”

Kâkülden uzak dur

Kâkül her dönem moda olan ancak güzel olduğu kadar riskli bir saç kesim modelidir.Aynı zamanda bakımı da zordur asla ilk kesildiği andaki gibi olmaz. 

Eğer yüzünüzü çevreleyen bir model istiyorsanız kuaförünüze saçlarınızı burun kemerinde ya da üstünde biten uzun kâküller veya kaş hizasında perçemler yapmasını söyleyebilirsin. Uzadıkça saçına karışacak olan bu tutamlarla uğraşmanız gerekmeyecektir. 

Usturadan uzak durun  

Kuaförler, sıra dışı saç modelleri yaratmak için bazen ustura kullanmayı tercih ediyor. Ancak Tricomi, “Ustura saç uçlarını çok incelterek ikiye ayrılmasına sebep olur” diyor. Makas kesimi ise saç uçlarının daha güçlü ve sağlıklı olmasını, böylece uzun süre kırılmadan dayanmasını sağlar. 

Uzun ve katlı kesim tercih et

Uzun ve katlı kesim her saç tipine uyarlanabilecek bir kesim stilidir. Tricomi, “Aslında bu model diğer kesimlerden çok daha kalıcı. Çünkü saç uzayınca aynı modelin uzun versiyonu gibi duruyor” diyor

Saçını omuz hizandan daha uzun olacak şekilde kestir ve kuaföründen yüzünün etrafında ve başının arkasında katlar yapmasını iste. Böylece model derinlik ve hacim kazanmış olur.

Saç bakımında kullanılan yağlar

İLİŞKİLİ HABER

Saç bakımında kullanılan yağlar

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0