Tek malzemeyle 3 maske 3 ayrı etki...

Hindistan cevizi yağı içerdiği birçok bileşenle cilt sorunlarınıza çare oluyor.

Hindistan cevizi yağı, antioksidan, antibakteriyel,anti-inflamatuar içermesi ve iyileştirici özelliklerinden dolayı kısa sürede kozmetik endüstrisinin vazgeçilmezi oldu. 

Ciltte oluşan koyu lekeleri, yara izlerini, göz çevresindeki ince çizgileri, akne ve egzamayı tedavi etmesinin yanı sıra mükemmel bir nemlendirici olarak da biliniyor.

İşte cilt sorunlarınıza çare olacak Hindistan cevizi yağından yapılan üç etkili maske tarifi...

1. Cilt temizleme maskesi

-1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

-2 çorba kaşığı öğütülmüş  yulaf

-Çiğ organik bal 1 çorba kaşığı

Hindistan cevizi yağı, bal ve yerdeki yulaflarını birleştirin ve iyice karıştırın. Temizlenen yüzünüze kese uygulayın ve göz bölgesi dışında cildinize nazik bir dairesel masaj yapın. 20 dakika tutun ve ıslak bir bezle silin. Temiz bir cilt elde etmek için haftada 2-3 defa bu çareyi tekrarlayın. Yulaf ise ölü deriyi yüzden atıyor. 

Faydası:

Yulaf ezmesi ve Hindistan cevizi yağı, anti-enflamatuar özellikleri nedeniyle tüm cilt tipleri için uygundur. Harika bir doğal cilt temizleyicidir. Antioksidan özelliklere sahiptir. Siyah noktaların ve ölü hücrelerin giderilmesinde yardımcı olur, böylece daha parlak bir ten elde edilir. Bal, cildin nemli kalmasını sağlayan, doğal bir nemlendiricidir.

 

2. Leke giderici maske

-1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı

-10 damla lavanta yağı

-5 damla frankengence yağı

Küçük cam bir şişenin içine tüm malzemeleri koyun ve şişeyi iyice sallayın. Temizlenmiş yüzünüze uygulayın ve 5 dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra nemli bir bezle çıkartabilirsiniz. İstediğiniz sonuca ulaşana kadar bu tedaviyi günlük olarak yapın.

Faydası:

Bu maskeyi sağlıklı bir  cilt elde etmek için günlük yüz serumu olarak kullanabilirsiniz. Lavanta ve frankengence yağının kuvvetli temizleyici yetenekleri vardır. Güneş lekelerini ortadan kaldırmaya, gözler ve yanaklardaki mikro kırışıklıkları gidermeye yardımcı olabilirler ve ölen hücreleri yeni, sağlıklı olanlarla değiştirirler.Deriye uygulandığında, kan dolaşımını hızlandırır ve yanıkları, kesikleri ve çürükleri iyileştirirler.

3. Kuru cilt için nemlendirici Hindistan cevizi yağı yüz maskesi

-1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı

-1/2 çorba kaşığı bal

Her iki malzemeyi bir kapta karıştırın ve temizlenmiş yüzünüze uygulayın. Yaklaşık 5-6 dakika yüzünüze hafif dairesel masajlar yapın. Bu maskeyi yaklaşık 30 dakika tutun ve nemli bir bezle silin. Kuru deriden kurtulmak için bu maskeyi günlük yapın.

Faydası:

Baldaki enzimler, cildi netleştirir, besler ve gözenekleri temiz tutar. Balın anti-bakteriyel ve mantar önleyici özellikleri, ciltte bakteri oluşumunu engeller. Bal, yaraların görünümünü azaltır ve doku yenilemesini artırmaya yardımcı olur. Bal ve Hindistan cevizi yağının nemlendirici özellikleri cilt hücrelerini canlandırırken  cilt iyileştirmesine ve hücre döngüsünün yenilenmesine  yardımcı olarak kan dolaşımını artırır.

 

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0