Bu maskelerle bukleleriniz hareketlenecek

Bakımı zor olan kıvırcık saçlara sahip kadınlar genelikle kuruluktan ve kabarmadan şikayet ederler. İşte kıvırcık saçlara hayat verecek 3 maske tarifi...

Evde hazırlayacağınız maskeler ile, buklelerinizin doğal ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Yumurta maskesi:

-Bir yumurta akı

-Yarım çay bardağı zeytin yağı (bu ölçü saçınızın uzunluğuna göre değişir.)

Yumurta akı ve zeytin yağını iyice birbirine karıştırın. Saçınıza diplerden başlayarak sürün. Daha sonra saçlarınızı streç filmle sarın. Yarım saat bu şekilde bekleyin. Daha sonra saçlarınızı uygun bir şampuanla yıkayın. Buklelerinizin yumuşak ve belirgin olacağını fark edeceksiniz.

Aloaverelı maske:

-2 çorba kaşığı aloe vera jeli

-2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

-2 çorba kaşığı shea yağı

Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Saçlarınızı tutam tutam elinize alarak bu karışımı sürün. Son olarak da karışımın geri kalanını saç diplerinize uygulayın. Karışımı saçınızda bir saat bekletin. Daha sonra saçınızı yıkayın. Bu maskeyi saçlarınızı yıkamadan önce hafta bir kez uygularsanız saçlarınız nemli, yumuşak ve canlı görünecektir.

Muz maskesi

- 1 yumurta

-1 yemek kaşığı hint yağı

-1 çorba kaşığı bal

-Orta boy muz

İlk önce muzu bir kabın içinde iyice ezin. Daha sonra diğer malzemeleri ezdiğiniz muzun üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri macun kıvamına gelecek şekilde karıştırın. Saçlarınızın diplerine uygulayın ve masaj yaparak yedirin. Bu maske saçlarınızın kepeklenmesini engelleyerek buklelerinizin daha dolgun görünmesini sağlayacaktır. 

BİR YORUM YAPIN 0