Gözlük kullananlar için makyaj önerileri

Gözlüğün arkasından kendini belli edecek bir güzellik için bu haberi mutlaka okumalısınız...

Genelde gözlük kullananların makyajlarının belli olmadığı söylenir. Aslında gözlük gözlerinizin daha da ön plana çıkmasını sağlar. Öncelikle unutmamanız gereken şey gözlük çerçevenizin makyajınıza yön vereceğidir.

-Gözlük kullananlar için kirpik atlanmaması gereken bir konudur. Özellikle kirpikleriniz uzun gözlük camına değmesinden rahatsız olabilirsiniz. Bunu önlemek için kirpik kıvırıcılardan yardım alabilirsiniz. Ayrıca sürdüğünüz maskaranın uzatıcı değil hacim verici olmasına dikkat etmelisiniz.

-Göz farı olarak kremsi değil pudralı yapıdakileri tercih etmelisiniz. Farı gözlük camından taşırmamaya özen göstermelisiniz. Çerçeveniz koyu renklerdeyse daha açık renk farlar tercih edebilirsiniz.

-Eğer gözlük çerçeveniz kalınsa daha kalın bir eyeliner, çerçeveniz inceyse daha ince bir eyeliner çekmelisiniz. Gözlerinizi daha büyük göstermek istiyorsanız göz altlarınıza beyaz yada ten rengi bir kalem sürebilirsiniz.

-Bakışlarınızın gözlüklerin arkasından dahi ön plana çıkarmak istiyorsanız göz altı morluklarınızı teninizle uygun renkte bir kapatıcıyla kapatmalısınız.

-Kaşlarınızın çerçevenin üzerinden göstermelisiniz. Gözlük çerçeveniz kalınsa kaşlarınızın kalın olması da daha güzel duracaktır. Kaşlarınıza daha da kavis vermek için kaş kemiğinize aydınlatıcı sürebilirsiniz.

-Gözlük kullananlar yüzlerine verecekleri rengi dudaklarına saklayabilirler. Gözleri arka planda tutup dudaklarda rengi patlatmak daha çok göze çarpacaktır. Çerçeveniz renkliyse dudağınızda zıt rengi kullanmanız hoş görünebilir.

Makyaj trendinde yeni akım: İnci

İLİŞKİLİ HABER

Makyaj trendinde yeni akım: İnci
Parlak saçlar için evde saç bakım maskesi

İLİŞKİLİ HABER

Parlak saçlar için evde saç bakım maskesi

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0