Evde doğal nemlendirici yapımı

Cildinizin nem ihtiyacını doğal yollarla karşılamak ister misiniz? İşte bu maske tam size göre...

Genç ve canlı bir cilde sahip olmak için yüzünüzü nemlendirmeniz çok önemlidir. Nemlendirilen ciltler daha geç kırışır ve yaşlılık belirtileri daha geç ortaya çıkar. Soğuk havalarda rüzgarın etkisiyle cildimiz çok kurur ve hassaslaşır. Kuru ciltler alerji yapan ve tahriş eden maddelere karşı daha da korumasızdır ve bu yüzden daha çok zarar görürler. 

Ayrıca yaşnız ilerledikçe cildin ürettiği sebum(yağ) azalır ve cildin kuruluğunu arttırarak egzama ve çatlaklara neden olur. Yüzü çok fazla sıcak su ve sabunla yıkamak cilt üzerindeki sebumun zarar görmesine neden olur. Zarar gören sebum cildi koruyamaz ve kuruluğa neden olur. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için cildinizi günlük olarak nemlendirmeniz gerekir. Doğal yöntemlerle yapacağınız nem maskeleri cildinizin diri kalmasına yardımcı olabilir. Evde bulunan doğal su ve bitkiler yüzünüze istediğiniz nemi sağlayabilir. 

İşte evde rahatça yapabileceğiniz nem maskesi;

Malzemeler;

-maden suyu

-gül suyu

-limon 

-salatalık

-yeşil çay

Hazırlanışı;

Maden suyunu geniş bir kaba boşaltın. Daha sonra içerisine limon sıkın ve kabuğunu da karışıma rendeleyin. Daha sonra gül suyu ekleyin. Önceden demlenmiş yeşil çayı da kabınıza ekleyin. Daha sonra robottan geçirdiğiniz püre halinde salatalığı karışıma ekleyin. Kaptaki karışımı geceden sabaha kadar bekletin. İşte doğal nemlendiriciniz hazır! İsterseniz bir sprey şişesine boşaltın, isterseniz de suyunu küçük bir kaba alarak elinizle uygulayın. Uyguladıkça cildinizin nemli kaldığını göreceksiniz.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0