Mükemmel eyeliner nasıl sürülür?

Her kadın makyaj yapmayı sever ancak her kadın eyeliner sürme konusunda başarılı değildir. Eyeliner sürmek sandığınız kadar da zor değil. Birkaç ufak teknik ile sizde çok güzel eyeliner sürebilirsiniz. Peki eyeliner sürerken nelere dikkat etmeliyiz?

Makyajı tamamlayan en büyük adımdır eyeliner. Çünkü bakışlarınızı değiştirir, netlik ve çarpıcı bir etki katar. Ama maalesef her kadının sürme konusunda başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Genelde sürülmesi zor olan bir üründür. Ancak birkaç teknik ile eyeliner sürmeniz sandığınızdan kolay bir hal alacaktır.

Eyeliner nasıl sürülür?

Eğer ilk defa deniyorsanız, kalem formundaki eyelinerlardan satın alın. Böylece kontrolü daha kolay sağlamış olursunuz ve hata yapmazsınız. Gözünüzün bitiş çizgisini belirleyin. Daha sonra bitiş çizgisinden yukarıya doğru istediğiniz uzunlukta bir yay çizin. Yayı düzgünce tamamladıktan sonra göz kapağınıza kadar olan bölümü düz bir çizgiyle kapatın. Sonrasında göz pınarınızdan itibaren göz şeklinize uygun bir çizgi çizin. Bu çizgiyi göz bitiminize kadar getirip diğer çizgi ile birleştirin. Elde ettiğiniz görüntü içi boş bir taslak şeklinde olacak. Daha sonra kalemle yavaşça içini doldurun, taşırmamaya özen gösterin.

  • Eyeliner sürerken tek bir renge bağlanıp kalmayınız. Belki de sizin için en uygun eyeliner kullandığınız rengin tam tersi bir renk olabilir. Yeniliklere ve değişikliklere her zaman açık olunuz.

  • Eyeliner kullanırken düzgün sürebilmek için ellerinizin titrememesine mutlaka özen gösteriniz. Elleriniz titriyorsa o zaman kolunuzu bir yere sabitleyerek gözlerinize eyeliner çekmeyi deneyebilirsiniz.

  • Mümkünse büyüteçli bir ayna kullanın

  • Yakınınızda mutlaka kulak temizleme çubukları ve makyaj temizleyicisi bulunsun!

  • Baz olarak göz bazları (eye primer) veya far kullanın

  • Likit veya kalem eyeliner kullanmıyor iseniz eyeliner fırçanız ile işlem yapmalısınız

  • Eyeliner çekmeye yeni başladıysanız ve bir türlü düzgün çekemiyorsanız o zaman göz kapaklarınıza noktalar koyarak işe başlayın ve noktaları tamamlayınız. Bu şekilde zamanla dümdüz bir çizgi halinde eyeliner sürmeyi başarırsınız. 

  • Eyeliner sürerken cildiniz eliniz ile gerginleştirmeyin ve yumuşak davranmaya özen gösteriniz. Bunun nedeni cildinizi eski haline döndürdüğünüzde çektiğiniz eyeliner düzgün görünmeyebilir.

  • Eğer eyelineriniz gün içerisinde dağılmışsa o zaman nemlendiriciler kullanarak yada teninize uygun kapatıcılar ile bu kötü görüntüyü yok edebilirsiniz.

Kalem eyeliner nasıl sürülür?

Eyeliner sürmeye yeni başlıyorsanız başlangıç için en uygun ürün kalem eyelinerdır. Kalem eyeliner’ın kontrolü kolaydır, en az hata yapılan eyeliner’dır. Bazı kalemler daha kuru, bazıları ise daha yumuşak yapıdadır.

Kalem eyeliner ile tek bir düz çizgi çekmeye çalışmak yerine üst kirpik dibine minik dokunuşlarla ufak çizgiler yapın. Göz ortasından başlayıp göz dış kenarına devam edin, daha sonrasında ise göz iç kısmından göz ortasına ulaşıp hattı tamamlayın.

İnce eyeliner nasıl çekilir?

Kalem eyeliner, daha yoğun ve kalın çizgiler çekmeye imkan verir. Likit eyeliner ile ince çizgileri rahatlıkla çekebilirsiniz. Unutmayın, ince çizgileri her zaman kalınlaştırabilirsiniz ama kalından inceye dönmek için makyajı baştan yapmanız gerekebilir! İşe her zaman ince eyeliner çekerek başlayın. Likit eyelinerlar, sadece üst göz kapağında kullanılmalı, asla alt göz kapağında tatbik edilmemelidir, çok sert ve yapay görüntü verirler.

Krem ve jel eyeliner

Krem eyeliner ve jel eyelinerlar, eyeliner fırçası ile uygulanır. Likit eyelinera yakın bir efekt verirler. Kontrolü likite göre daha kolaydır, kuruması zordur. Kolay dağıtılabildiğinden smokey eyes tarzı dumanlı göz makyajlarında da idealdir.

BİR YORUM YAPIN 3

semiha 4 yıl önce

çok güzel

Toplam 4 beğeni

zeynep 6 yıl önce

cokguzl ama nen daha iyiyaparim

Toplam 3 beğeni

sevinç 5 yıl önce

Madem güzel çekiyorsun sende kendine sayfa aç böyle açık açık anlat sonra gel yorumunu yap

Toplam 12 Beğeni