Kadınlarda bıyık çıkması nasıl engellenir? Bıyık nasıl yok edilir?

Hormonal ve genetik sebeplerden dolayı kadınlarda oluşan bıyık ağda, ip, cımbız gibi farklı yöntemlerle temizlenebilir. Ancak durum tüyler git gide koyu renk alarak dikkat çekici ve rahatsız eden bir boyuta gelebilir. Oluşan bu durumu engellemenin farklı farklı yolları vardır. Peki bıyık çıkmasını nasıl engellenir? Kararan bıyıkları ortadan kaldırmanın yolu nedir? Hazırladığımız doğal yöntemleri denemelisiniz.

Dudak üstü tüyleri yani bıyık genellikle çoğu kadının kabusu haline gelen bir durumdur. Ağda, lazer epilasyon veya cımbız hepimizin bildiği yöntemlerle alınan dudak üstü tüyleri alındıkça kararır ve daha belirgin hale dönüşür. Çoğu kadının muzdarip olduğu dudak üstü tüylerini ağda gibi yukarıda saydığımız yöntemler ciltte sarkma, tahriş, kırışıklık gibi sorunlara neden olacaktır. Peki farklı birçok yöntem ile kurtulmaya çalıştığınız bıyıklarınızı doğal yöntemlerle de yok edebileceğinizi biliyor muydunuz? Şeker, mercimek, nane yağı gibi doğal yöntemleri kullanarak dudak üstü tüylerinizi yok edebilirsiniz. Saydığımız bu yöntemlerin detaylı açıklaması yazımızın içeriğinde...

ŞEKER YÖNTEMİ

Toz şeker

Toz şeker

Geçmiş yıllardaki kadınların yüzlerindeki tüyleri almak için kullandığı bir yöntemdir. Acı çekmeden, kısa sürede istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.

- Çeyrek bardak suyu tencerede ısıtıp içerisine 2 bardak şeker ve yarım limonun suyunu koyun.Kaynamaya başlayınca altını kısın. 5 dakika boyunca kaynatıp ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakıp, tüylerinizin olduğu bölgeye bebek pudrası veya mısır nişastasını uygulayın. Daha sonra macun kıvamına gelen karışımı sürüp, bez parçası yardımıyla tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru çekin.

MERCİMEK YÖNTEMİ

Mercimek

Mercimek

Cildinizdeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olan mercimek, aynı zamanda istenmeyen tüylerin de azalmasına yardımcı oluyor.

- Bir avuç mercimeği öğütüp, macun kıvamına gelene kadar bal ile karıştırın. Macunu bıyıklarınızın üstüne sürüp  dakika bekletin. Bu yöntemi haftada 1 kere uygulayın.

NANE YAĞI YÖNTEMİ

nane yağı

nane yağı

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sadece yüzde çıkan tüyleri azaltmak için nane çayı tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Nane çayı vücutta androjen hormonu üretimini azaltıp, bunun sonucunda oluşan yüzde oluşan tüylenmelerin azalmasına yardımcı olur.

- Bir tatlı kaşığı kuru naneyi bardağa koyun. Daha sonra üzerine kaynar su ekleyin. Üzerini kapatıp, 10 dakika boyunca demlenmesini bekleyin.  Naneyi süzerek içine 1 çay kaşığı bal ekleyin. Bu çayı her gün 1 bardak içebilirsiniz.

Taş duvar dekorasyonu nasıl yapılır? Taş duvar nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Taş duvar dekorasyonu nasıl yapılır? Taş duvar nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 12

Nayomi 2 yıl önce

Denedim gayet güzel oldu

Toplam 1 beğeni

Şule 2 yıl önce

Ben bunu yaptım ve hiç birşeye yaramıyor ve daha çok maç ediyor

........ 2 yıl önce

Bi erkek olarak kıların bidaha çıkmıyacağı tedavi vr ondan yaptırın dksldöxlcm

Elanur 3 yıl önce

aga beğenmiyosanız okumayın

Toplam 2 beğeni

Eda 3 yıl önce

Bencede şeker ağdadan daha beter . Limon kullanilmamaliydi

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun