Doğru cilt temizlemek için 7 pratik adım!

Sağlıklı ve genç bir görünüm için cildinizi doğru temizliyor musunuz? Cildinizi temizlerken nelere dikkat etmelisiniz? Doğru cilt temizlemek için 7 adımı sizler için araştırdık.

Doğru cilt temizlemek, cilt bakımında en önemli adımdır. Doğru temizlenen bir cilt hem sağlıklı hem de genç bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Cildimiz; stresten, makyaj malzemelerinden, yanlış kullanılan bakım ürünlerinden, çevresel faktörlerden ve daha bir sürü şeyden etkilenir ve buna bağlı olarak renksizleşebilir, kuruyabilir, kırışabilir yani kötü bir görünüme sahip olabilir. Peki, siz günlük hayatta her türlü faktörden etkilenen cildinize iyi bakıyor musunuz?

Sizler için cilt yenileyici bakım ürünlerinin daha fazla etki etmesi için doğru cilt temizlemenin 7 önemli adımını araştırdık.

1- Doğru cilt temizlemek için: Cildinizi derinlemesine temizleyin

Doğru cilt temizlemek için: Cildinizi derinlemesine temizleyin

Doğru cilt temizlemek için: Cildinizi derinlemesine temizleyin

Cilt bakımında en etkili noktalardan biri iyice temizlenmiş, makyaj lekelerinden arınmış bir cilttir. Günlük kullandığınız makyaj temizleme suyundan önce yağ bazlı bir ürünle makyajınızı silin ve ardından makyaj temizleme suyu ile iyice temizleyin.

2- Doğru cilt temizlemek için: Cildinizi tahriş etmeyecek süngerler kullanın

Cildinize sürdüğünüz ürünleri eşit şekilde dağıtırken aynı zamanda gözeneklerin temizlenmesine ve siyah nokta görünümünün azalmasını sağlayan aplikatörler kullanın.

3- Doğru cilt temizlemek için: Buhar banyosu yapın

Doğru cilt temizlemek için: Buhar banyosu yapın

Doğru cilt temizlemek için: Buhar banyosu yapın

Uygulayacağınız bakım ürünlerinin daha fazla etki etmesi, gözeneklerin açılması ve cildinizin tamamen temizlenmesi için cildinize buhar banyosu uygulayın. Buhar banyosu işlemi için bir kaba sıcak su doldurup yüzünüzü çıkan buhara doğru tutun. Ya da bunun için özel makinelerden satın alabilirsiniz.

4- Doğru cilt temizlemek için: Kimyasal peeling uygulayın

Kimyasal (asit bazlı) peeling cildinizi yenileyerek sivilce izlerini, ciltteki istenmeyen lekeleri giderir. Cilt tonunu dengelemek ve cildi canlandırmak için yapılan bir peelingtir. Yapacağınız peelinglerin asit bazlı olmasına dikkat edin ve tercihinizi bu yönde yapın.

5- Doğru cilt temizlemek için: Kil maskesi uygulayın

Doğru cilt temizlemek için: Kil maskesi uygulayın

Doğru cilt temizlemek için: Kil maskesi uygulayın

Kil maskesi içerdiği doğal minerallerle cildinizi makyajın zararlarından korur, ciltte biriken tüm kiri emer, gözeneklerinizi temizler ve cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Yağlı bir cilde sahipseniz kil maskesinden maksimum düzeyde faydalanacaksınız. Eğer karma veya kuru bir cilde sahipseniz, kil maskelerinin ekstra nemlendirici özelliği olanlarını tercih edin.

6- Doğru cilt temizlemek için: Cildinizi dinlendirin

Cildinizi dinlendirmek için kendinize belli zamanlar ayırın. Her ne kadar yararlı olsa da sürdüğünüz her şey cildinizi yorabilir ve gözenekleri tıkayabilir. Cildinizi dinlendirmeye ayırdığınız bu sürede uygulayacağınız bakım ürünlerini daha hafif içerikli ve yağsız ürünlerden yana tercih edin.

7- Doğru cilt temizlemek için: Makyaja ara verin

Doğru cilt temizlemek için: Makyaja ara verin

Doğru cilt temizlemek için: Makyaja ara verin

Eğer yoğun olarak makyaj yapıyorsanız ya da haftanın her günü fondöten kullanıyorsanız cildinize makyaj molası yapın. Böylelikle cildinize ağır makyajlar yaptığınız zaman gözenekler kapanıyor ve hava almasını önlüyorsunuz. Eğer makyajsız görünümünüzden memnun değilseniz bu dönemde yağsız nemlendiricilerden kullanabilirsiniz. Bu nemlendiriciler cildinize tatlı ve sağlıklı bir ışıltı verecektir.  

Sizde yukarıdaki adımları uygulayarak doğru cilt temizliği yapabilir, cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

En yeni 2018 kısa saç modelleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

En yeni 2018 kısa saç modelleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0