Allık alırken dikkat edilmesi gerekenler

Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için kullandığınız allık, ten renginize ten renginize uymadığında istediğiniz görüntüyü vermeyebilir. Sizler için allık seçerken dikkat edilmesi gerekenleri araştırdık. İşte allık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar...

Allık, cildin sağlıklı ve bakım görünmesi için makyaj yapan kadınların günlük hayatında sıkça kullandığı kozmetik bir üründür. Doğru bir şekilde uygulandığında elmacık kemikleri belirginleştiren allık, aynı zamanda makyajın daha alımlı görünmesini de sağlar.

Peki, allık seçerken nelere dikkat etmeli?

- Allık almadan önce yapmanız gereken ilk şey saçlarınız ve ten renginiz ile uyumlu olmasıdır. Eğer ten renginiz buğday veya esmer ise şeftali tonlarında, beyaz tenliyse pembe tonlarında bir allık seçmelisiniz.

- Gece ve gündüz kullanacağınız allık da farklı olmalıdır. Gündüz mat gece ışıltılı bir allık tercih etmelisiniz.

- Eğer koyu bir göz makyajı yaptıysanız allığı hafif sürmelisiniz.

- Yağlı bir cildiniz varsa jel formunda bir allık seçebilirsiniz. Gün içerisinde kullanımı da kolay olacaktır.

- Pul pul dökülen cildiniz varsa, krem allık seçimi nemlendirici özelliğinden dolayı gün içerisinde bozulma yada dökülme yapmayacaktır. 

- Normal veya karma bir cildiniz var ise toz allık seçebilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0