Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları!

Kadınların en hassas olduğu konulardan birisi de cilt bakımıdır. Cildimizi her zaman dış etkenlere karşı korumalı her fırsatta yapılan bakımlar ile beslemeliyiz. Fazla ilgisiz ve korumasız kalan cilt bir zaman sonra cilt lekeleri, kırışma, solma gibi bir çok sorun ile kendini gösteriyor. Bugün sizler için oluşan cilt lekelerini giderme yollarını araştırdık. Cilt lekelerinden kurtulmanın yolları nelerdir?

Cilt lekeleri her zaman can sıkıcıdır. İster açık bir ten rengine sahip olun ister koyu, cilt lekesi her daim kendini gösteren bir sorundur. Cilt lekeleri en çok hassas ve korunmasız ciltlerde meydana gelir. Başlıca sorumlusu ise güneştir. Aşırı güneşe maruz kalma durumunda melasma olarak da bilinen koyu lekeler yanaklarda, alında, üst dudakta ve boyunda cildin kararmasıyla meydana gelir. Bu duruma alınabilecek en büyük önlem yaz aylarında da kış aylarında da cildinizi koruma faktörlü kremler ile korumaktır. Peki oluşan lekelerden kurtulmamız mümkün mü? Evet, sizler için cilt lekelerinden kurtulmanın bitkisel çözümlerini araştırdık...

cilt lekeleri

cilt lekeleri

CİLT LEKELERİNDEN KURTULMANIN YOLLARI

Limon Maskesi

Malzemeler;

* 2 yemek kaşığı limon suyu

* 4 yemek kaşığı elma sirkesi

* yarım su bardağı su

* 1 demet maydanoz

limon maskesi

limon maskesi

Hazırlanışı;

Yarım kap su ve maydanoz yapraklarıyla çay yapın. Biraz soğuyunca içine elma sirkesi ve limon suyunu ekleyin. Filtreleyin ve bir sprey şişesine koyun. Uyumadan önce etkilenmiş bölgelere uygulayın.

soğan ve sarımsak

soğan ve sarımsak

Soğan ve sarımsak suyu maskesi

Malzemeler;

* 4 diş sarımsak

* 1 soğan

Hazırlanışı;

Soğan ve sarımsağı ezip suyunu çıkarın. Macun olana kadar karıştırın ve yüzün etkilenmiş bölgelerine uygulayın. Zamanı gelince ılık suyla durulayın ve bunu haftada iki kez uygulayın.

süt tozu maskesi

süt tozu maskesi

Süt tozu maskesi

Malzemeler;

* 2 yemek kaşığı süt tozu

* 20 damla oksijenli su

* 2 damla gliserin

Hazırlanışı;

Macun olana kadar her şeyi bir kapta karıştırın. Etkili bölgelere uygulayın ve 20 dakika bekletin. Son olarak ılık suyla durulayın, ve her zaman güneş kremi sürün.

zerdeçal maskesi

zerdeçal maskesi

Zerdeçal Maskesi

Malzemeler;

* 1 yemek kaşığı toz zerdeçal

* Hindistan cevizi yağı

* süt

* limon suyu

* bal veya yoğurt

Hazırlanışı;

Zerdeçal macun kıvamına gelene kadar yukarıdaki malzemeleri göz kararı ekleyin. Maskeyi temizlediğiniz cilde hafifçe masaj yaparak sürün. 20-30 dakika beklettikten sonra önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.

limon ve maydanoz

limon ve maydanoz

Limon ve maydanoz maskesi

Malzemeler;

* 1 demet maydanoz

* 1 limonun suyu

Hazırlanışı;

Malzemeleri karıştırın ve macun gibi olana kadar mikserde karıştırın. Etkilenmiş bölgelere uygulayın ve 20 dakika bekletin, ılık suyla durulayın. Bu maskeyi sadece gece uygulayın çünkü limondaki sitrik asit güneşe maruz kalırsa lekeleri daha da kötü yapabilir.

aloe vera maskesi

aloe vera maskesi

Aloe vera maskesi

Malzemeler;

* 1 yemek kaşığı Aloe vera jeli

* 1 ampul E vitamini

* 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı veya sütü

Hazırlanışı;

Hepsini karıştırıp parmaklarınız veya bir parça pamuk yardımıyla temizlediğiniz cildinize sürün, 20-30 dakika beklettikten sonra yıkayın.

Güneş kremlerinin yan etkileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Güneş kremlerinin yan etkileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0