Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu cilde nasıl uygulanır? Gül suyu maskesi

"Gül suyu cildimizi temizleyen ve nemlendiren en doğal kozmetik malzemelerinde birisi. Ve cilde olan faydaları saymakla bitmez. Gül suyunun faydaları nelerdir? Güzel kokusu ve hafif yapısıyla gül suyu son zamanlarda çok tercih edilen bir cilt ürünü haline geldi. Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu cilde nasıl uygulanır? Sorunun cevabı yazımızda:

Gül suyunu tarihte ilk kez İranlıların gülü damıtarak elde ettiği bilinmektedir. Ortaya çıkan doğal ve şifalı bu ürün zamanla Avrupa ve Asya'ya yayılmıştır. Günümüzde ise dünyanın her yerinde kullanılmakta olan gül suyunun İslamiyet ve Hinduizm'de de dini bir önemi vardır. Gül suyu faydalı ve doğal içeriğinden dolayı batı dünyasının kozmetik sektöründe olmazsa olmaz malzemelerden biridir. Aynı zamanda ferahlatıcı ve dinlendirici etkisinden dolayı aromaterapide de kullanılmaktadır. Kimyasal içerikli ürünlerin cilde olumsuz etkilerinin artmasıyla, insanlar çareyi doğanın mucizevi kaynaklarında aramaya yöneliyor.

  • Cildinizin pH dengesini korur.
  • Sivilce ve akneyi önler.
  • Cildinizi tonlandırır.
  • Cildinizi nemlendir.
  • Şişliği azaltır.
  • Hassas ciltlerde kullanabilir.
  • Yaşlanmayı yavaşlatır.

gül suyunun faydaları

gül suyunun faydaları

Gül suyu da cilt bakımı konusunda yüzyıllardır kullanılan, annelerimizden anneannelerimize kadar dolabında bulunmuş bir bakım malzemesi. Her cilt tipi için yararlı olan gül suyu hafif ve doğal içeriği sayesinde cildinizi yatıştırmaya, renk eşitsizliğini gidermeye ve cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur. Şimdilerde çok fazla rağbet gören gül suyu, söylenildiği kadar cilde faydalı mıdır, nasıl kullanılır sizler için araştırdık. İşte gül suyunun cilde faydaları ve kullanımı...

En etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2021İLİŞKİLİ HABEREn etkili ve en iyi leke giderici eczanedeki kremler 2021

gül suyu

gül suyu

- Mat görünümlü ciltlerin sabah akşam düzenli bir şekilde kullandığında cildi temizleyerek canlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor.

- Tıkanmış gözenekleri açarak, cildin üst tabakasında bulunan zeminini temizliyor.

- Cildin nem dengesini sağlayarak sivilce oluşumunu engeller.

- Egzama, mantar gibi cilt hastalıklarına bağlı oluşan kaşıntıyı ve kuruluğu giderir.

- Kötü hava koşullarından dolayı cildin üzerinde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

GÜL SUYU CİLT BAKIMINDA NASIL KULLANILIR?

Yarım çay bardağı gül suyu ve 1 çay kaşığı gliserini karıştırın. Ardından pamuk yardımıyla hem yüzünüzü hem de boynunuzu temizleyin.

Eğer isterseniz tüm vücudunuzu bu karışımla temizleyebilirsiniz. Bu uygulama cildi temizlemeye yönelik olduğu için sabahları ya da akşamları yapabilirsiniz. Ancak günde bir kez yapılması yeterlidir.

Kısırlık tedavisinde yeni yöntem: Kadın kısırlığında kök hücre tedavisi!

İLİŞKİLİ HABER

Kısırlık tedavisinde yeni yöntem: Kadın kısırlığında kök hücre tedavisi!
Kadir Gecesi'nin maneviyatı Kanal 7 ekranlarında!

İLİŞKİLİ HABER

Kadir Gecesi'nin maneviyatı Kanal 7 ekranlarında!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Derya 3 yıl önce

Bu gul suyu lekelere iyi gelirmi benim yuzumde kararmlş lekeler var

Toplam 2 beğeni