Vücut akneleri nasıl geçer?

Vücut akneleri vücudun; boyun, bel, göğüs ve kalça çevresi gibi birçok yerinde karşımıza çıkabilecek bir cilt hastalığıdır. Peki, vücut aknelerinden kurtulmak için yapmanız gerekenler nelerdir? İşte vücut aknelerinden kurtulmak için bilmeniz gereken ipuçları...

Günümüzde en sık rastlanılan cilt hastalıklarından biri olan "vücut aknesi" probleminin birçok sebebi olabileceği gibi onlarla savaşmanın da birçok yolu var. Sizler için vücut aknelerinizden kurtulmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu derledik.

İşte vücut aknelerinden kurtulmak için yapmanız gereken 5 ipucu...

1- AKNEYE KARŞI CİLT BAKIMI
Günlük olarak kullandığınız nemlendirici ya da vücut bakım ürünlerini alırken tercihinizi akne karşıtı olanlarından yana kullanın. Aldığınız cilt bakım ürünlerinin üzerinde "Non-Comedogenic" yazan yani akneye karşı gözenek tıkamayan formüllü ürünler olmasına dikkat edin.

2- KİMYASAL PEELİNG
Peeling yaparak gözeneklerinizi açabilir ve cildinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz. AHA içerikli kimyasal peeling jelleri ile dekolte bölgenize peeling yapabilir ve aknelere karşı koruyabilirsiniz.

3- AKNE KARŞITI DUŞ JELLERİ
Duş alırken vücudunuzu kirlerden arındırırken, akne karşıtı duş jelleri kullanarak bir yandan da aknelerle savaşabilirsiniz.

4- KESE / KURU FIRÇA
Tıkanan gözenekleri açmanın, cildi ölü deriden ayırmanın ve kan dolaşımını hızlandırmanın en basit ve etkili yolu duş sırasında keselenmektir. Keseleme ile gözenekleri açarak akne problemi ile savaşabilirsiniz.

5- DETOKS ETKİLİ BAKIM
Vücudunuzun tepki verdiği yabancı maddelerin etkisini azaltmak ve akne oluşmasını engellemek için detoks etkili bakım ürünleri kullanarak cildinizi toksinlerinden arındırın.

Saç bakımında doğru bilinen 5 yanlış nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Saç bakımında doğru bilinen 5 yanlış nedir?

BİR YORUM YAPIN 0