Cildi güzelleştiren besinler nelerdir?

Cilt güzelliğiniz de dışarıdan aldığınız takviyeler kadar içeriden alınanlarda önemlidir. Sizler için cildi güzelleştiren besinleri araştırdık. İşte cildi güzelleştiren mucizevi besinler...

Tükettiğiniz besinler, sadece sağlığınızı etkilemez, cilt üzerindeki etkileri de fazladır. Sağlıklı bir cilt için yediğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizler için cildi güzelleştiren besinleri araştırdık.

İşte güzelliğinize güzellik katacak 7 besin...

1- BİTTER ÇİKOLATA
Kakao, güçlü bir antioksidan olduğu için yararlı yağlar içerir. İçerdiği flavonoid antioksidanı sayesinde cildi UV ışınlarından koruyabilme özelliğine sahiptir. Bitter çikolata aynı zamanda kan dolaşımını arttırarak, kanın pıhtılaşmasını önler.

2- HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Hindistan cevizi yağı, en sağlıklı yağlardan biridir. İçerdiği yağ asitleri, cildi içten dışa besleyip nemlendirerek; cilt, saç ve tırnak sağlığı için gerekli olan A ve E vitaminlerinin emilme yeteneğini arttırır. Kilo vermek isteyenler de yemeklerinde rahatlıkla kullanabilir.

3- YEŞİL ÇAY
Yeşil çay güçlü bir antioksidandır ve aminoasit bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Her gün iki fincan tüketilen yeşil çay, vücudunuzdaki güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.

4- KIRMIZI BİBER
Kırmızı biber, tam bir vitamin deposudur. İçerdiği B16 sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir ve genç görünmesini sağlar. Akne ve sivilce oluşumunu engelleyerek cildi korur. Düşük kalorili bir besin olduğu için hem kilonuzu hem de cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. 

5- ANANAS
Ananas, içerdiği A, B ve C vitaminleri sayesinde cildin yenilenmesi için gerekli olan kolajen üretimine destek veren bir meyvedir. Kolajen, cildin yaşlanmasını geciktiren ve cildi onaran bir proteindir. Ananas aynı zamanda içerdiği yüksek lif oranı sayesinde, sindirimi kolaylaştırır ve diyet zamanlarında kullanılabilir.

6- HAVUÇ
Havuç, içerdiği A vitamini sayesinde gözleri ve cildi korur. Ciltteki ölü hücreleri onararak cildin sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

7- ISPANAK
Ispanak; demir, magnezyum, protein, A, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin bir sebzedir. İçerdiği vitaminler cilde parlaklık ve canlılık vererek cildin sağlıklı görünmesini sağlar. 

Cilt neden kırışır?

İLİŞKİLİ HABER

Cilt neden kırışır?
Flormar Free Spirit koleksiyon incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Flormar Free Spirit koleksiyon incelemesi
Salaş şıklık nasıl yakalanır?

İLİŞKİLİ HABER

Salaş şıklık nasıl yakalanır?
2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı

İLİŞKİLİ HABER

2018’in en kirli yiyecekleri açıklandı
Miranda Kerr’in hamilelik bakım sırları

İLİŞKİLİ HABER

Miranda Kerr’in hamilelik bakım sırları

BİR YORUM YAPIN 0