Cilt maskesi kullanırken yapılan hatalar nelerdir? Yüz maskesi kullanırken yapılan 5 hata

Cildinizin daha sağlıklı ve parlak görünmesi için yaptığınız cilt bakım maskeleri yanlış uygulama sonucunda cilt lekelerinin oluşmasına sebep olabilir. Sizler için cilt maskesi kullanırken yapılan 5 hatayı araştırdık. İşte cilt maskesi kullanırken yapılan hatalar...

Kadınlar bazı zamanlarda bilmeden ciltlerine yanlış uygulamalar yaparak kötü sonuçlara sebep olabiliyorlar. Bu noktada bilinçli olmanız ve cildinizde kullandığınız her ürünün, uygulamanın farkında olmanız gerekir. Böylelikle cildinizde oluşabilecek sorunları azaltmaya çalışabilirsiniz. Aynı zamanda kozmetik markalarının son zamanlarda en çok satış yapan ürünleri olan bakım maskeleri, cildinizin yapısına uygun olmadığında ve yanlış uygulama yapıldığında cilt kanseri gibi büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Sizler için bu maskeleri uygularken en sık yapılan 5 hatayı araştırdık.

1-YÜZÜNÜZDEKİ MAKYAJI MUTLAKA TEMİZLEYİN

Cildinizin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan maske uygularken yüzünüzdeki makyajın tamamını temizlemelisiniz. Cilt derinlemesine temizlenmediğinde maskenin herhangi bir yararı olmayacaktır.

2- ÇEŞİT ÇEŞİT MASKELER UYGULAMAYIN

Günlük hayatınızda kendinize mutlaka bir cilt bakım rutini oluşturmalısınız. Farklı farklı maskeleri zamansız uyguladığınızda herhangi bir etkisini göremeyebilirsiniz. Kullanacağınız maskeyi haftada en az 2 defa olmak üzere düzenli bir şekilde kullanın.

3- CİLT TİPİNİZE UYGUN MASKE SEÇMEYİ İHMAL ETMEYİN

Herhangi bir maske uygulamadan önce cildinizin yapısına uygun (hassas/kuru/ yağlı/karma) olmasına dikkat edin. Cildinizin yapısına uygun olmayan maskeler sivilce oluşmasına hatta kalıcı cilt lekelerine yol açabilir.

4-MASKE SONRASINDA CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Nemlendirici kullanmak tüm cilt tipleri için geçerlidir. Maskeler cildinizdeki gerekli olan nemin azalmasını sağlayabilir. Her maske sonrasında nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

5- MASKELERİN RAF ÖMRÜNE DİKKAT EDİN

Genellikle alınan maskelerin son kullanma tarihlerine bakılmaz. Ancak tarihi geçen maskeler cildinizde egzama gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu yüzden almadan önce raf ömrünün uzun olmasına ve tarihinin yakın olmamasına dikkat etmelisiniz. 

En güzel Reşatlı altın kolye modelleri! 2021 Reşatlı altın kolye fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

En güzel Reşatlı altın kolye modelleri! 2021 Reşatlı altın kolye fiyatları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0