Dumanlı göz makyajı nasıl yapılır?

Dumanlı göz makyajı olarak bilinen smokey eyes makyajı nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte smokey eyes makyajı yapmak için bilmeniz gerekenler...

Türkan Şoray'dan aşina olduğumuz dumanlı göz makyajı son zamanlarda oldukça popüler. Sizler için smokey eyes diye bilinen dumanlı göz makyajının yapım aşamalarını araştırdık.

İşte dumanlı göz makyajı yapmak için bilmeniz gerekenler:

- Makyaja başlamadan önce her zaman olduğu gibi cildinizi nemlendirerek işe başlayın.
- Ciltteki renk eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve göz altlarındaki renk değişikliklerini kapatmak için fondöteni cildinize sürerek iyice yedirin.
- Yüzünüzdeki öne çıkarmak istediğiniz noktaları açık, inceltmek yani geri planda olmasını istediğiniz noktaları ise koyu renk bir kapatıcı ile kontür uygulaması yapın.
- Far uygulamasına başlamadan önce göz kapağınıza astar far sürün ve ardından istediğiniz tonları en açığından koyu tonlarına doğru geçiş yaparak sürmeye devam edin. Bu işlem gözlerinizin daha buğulu gözükmesini sağlayacaktır.
- Gözlerinizi belirginleştirmek için eyeliner çekin ve ardından bir fırça yardımıyla siyah farı eyeliner çizgisini boyunca sürün. Sürdüğünüz bu siyah farı göz kapağınıza dağıtmak için yumuşak bir fırça kullanın.
- Ardından gözlerinize siyah bir göz kalemi sürerek bakışlarınızın derinliğini arttırın.
- Kaşlarınızı sabitlemek için şeffaf bir kaş sabitleyici kullanın, kaşlarınız da açıklık var ise tercih ettiğiniz bir renkte doldurun.
- Son olarak alt ve üst kirpiklerinize rimel sürerek makyajı tamamlayın. 

NOT: Ruj seçimini nude tercih ederseniz gözlerinizdeki makyajı ön plana çıkarabilirsiniz.

Yok gibi makyaj nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yok gibi makyaj nasıl yapılır?
Güzellik rutini psikolojiniz hakkında ne söylüyor?

İLİŞKİLİ HABER

Güzellik rutini psikolojiniz hakkında ne söylüyor?
Makyajdan yorulan ciltlere ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Makyajdan yorulan ciltlere ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 0