At kestanesi yağının cilde faydaları neler? At kestanesi yağı maskesinin tarifi

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz at kestanesi yağı hem cilde hem de vücuda birbirinden farklı faydaları bulunuyor. Peki bu faydalar neler? At kestanesi yağı nedir, ne işe yarar, cilde faydaları nelerdir? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde...

At kestanesi, Sapindaceae familyasından Aesculus cinsinden ağaç ya da çalı formundaki kışın yapraklarını döken türlerin ortak adı. Yapraklar uzun saplı ışınsal tüysü 5-9 yaprakçıklı olup el görünüşünde kenarları dişli ya da düzdür. Sapı uzundur. Dizilişi karşılıklı; kenarları düz veya dişlidir. Doğal içerikleri kullanmayı seviyorsanız at kestanesi yağının faydalarını mutlaka öğrenmelisiniz. At kestanesi yağı, balkan yarımadasında yetişen bir bitkidir. Son yıllarda özellikle cilt bakım kremlerinden kullanılan bu yağ, sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. At kestanesi yağı faydaları cilt için say say bitmiyor. 

- At kestanesi yağı, özellikle düzenli kullanıldığında varislerin azalmasına yardımcı olur.

- Günlük cilt bakımınızda da kullanabileceğiniz bu yağ, güneş kremlerinin içerisinde bol miktarda bulunmaktadır.

At kestanesi, sonbahar aylarında kırmızı yaprakların arasında sürekli karşımıza çıkan kestane cinsidir. Dışı dikenli olan at kestanesi kabuğu yere düştüğünde kırılır ve içinden kestanesi çıkar.

- At kestanesi yağı kan dolaşımını hızlandırarak cildin canlı ve parlak görünmesini sağlar. Bu yüzden haftada 1 defa yüzünüze at kestanesi yağı ile masaj yaparsanız cildinizin erken yaşta kırışıklık oluşmasının önüne geçebilir, hatta oluşan kırışıklıkların azalmasını sağlayabilirsiniz. 

Kozmetik bir ürünün içerisinde yer alan at kestanesi yağı, kan dolaşımını hızlandırdığı için saçlarında uzamasına etki eder. Aynı zamanda saçı besleyerek, koparak dökülmelerin önüne geçer.

Saraçoğlu'ndan kilo verdiren haşlanmış limon diyeti! Haşlanmış limon ile nasıl zayıflanır?

İLİŞKİLİ HABER

Saraçoğlu'ndan kilo verdiren haşlanmış limon diyeti! Haşlanmış limon ile nasıl zayıflanır?
LCW Home'den sevdiklerinize alabileceğiniz en güzel hediye önerileri

İLİŞKİLİ HABER

LCW Home'den sevdiklerinize alabileceğiniz en güzel hediye önerileri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0