İngiliz bilim insanları yaşlanma karşıtı ilaç geliştirdiler

Dünyada hızlı yayılmaya devam eden yaşlanma karşıtı buluşlar arasında İngiliz bilim insanları "mitokondriyada" yaşlanma sürecini yavaşlatan bir ilaç geliştirdiler.

Yüzyıllardır kadınların korkulu rüyası olan yaşlılığı biraz daha ertelemek için kozmetik ürünler yerine ilaç geliştiren bilim insanları yaşlanmayı yavaşlatan ilaç yaptı.

Exeter Üniversitesi uzmanları, AP39, AP123 ve RT01'in yeni bileşiklerinin laboratuar testlerini yaparak, bunları kan damarlarının iç yüzeyini kaplayan endotelyal hücreler üzerinde test ettiler. Araştırmanın sonucunda bilim insanları, dokuların yaşlanmasını yavaşlatarak, bölünemeyen ‘yaşlı' hücrelerin sayısını yüzde 50 oranında azaltmayı başardılar.

Yaşlanma etkilerini tersine çevirmeyi başaran bilim insanları etkinin, AP39, AP123 ve RT01 bileşiklerinin mitokondri hidrojen sülfit verdiğini, eski ve hasarlı hücrelerin daha uzun süre işleyen ve yaşlanma süreçlerini yavaşlatmak için gerekli enerjiyi üretmesine yardımcı olmasından dolayı elde edildiğine dikkat çekildi

Bilim insanları bu ilacın yaşlanmayı geciktirmekle kalmayıp bu etkinin kalp krizi ve felç riskini de azaltacağını da belirtti.

MAC Peaches Allık incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

MAC Peaches Allık incelemesi
La Tweez cımbız

İLİŞKİLİ HABER

La Tweez cımbız
YKS tercihlerinde tercihlerinde nelere dikkat edilmeli

İLİŞKİLİ HABER

YKS tercihlerinde tercihlerinde nelere dikkat edilmeli
Belçim Bilgin Hollywood filminde başrolde

İLİŞKİLİ HABER

Belçim Bilgin Hollywood filminde başrolde
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0